Uw Tv Instellen

Uw Tv Instellen
Uw Tv Instellen

Video: Uw Tv Instellen

Video: Uw Tv Instellen
Video: How To: Uw nieuwe Bravia TV instellen 2024, Mei
Anonim

Volgens sociologisch onderzoek brengt de gemiddelde burger dagelijks 4, 7 uur door voor een tv-scherm. Tegelijkertijd vermoeden velen niet eens dat het beeld dat we elke dag zo vele uren aanschouwen, veel beter kan zijn, en de tv-instellingen die goed geschikt zijn om het in een winkel weer te geven, zijn lang niet altijd optimaal voor een appartement of huis. Hoewel moderne lcd- of plasma-tv's een meesterwerk van technologie zijn, is het opzetten van een tv een fluitje van een cent.

Uw tv instellen
Uw tv instellen
  1. Helderheid is de hoeveelheid licht in de donkere delen van het beeld. Als de helderheid te hoog is, zullen de donkere gebieden samenvloeien met de zwarte en zullen de beelddetails verslechteren. Om de helderheid correct aan te passen, selecteert u een video met zwarte balken aan de boven- en onderkant van de afbeelding - deze worden de zwarte referentie. Verminder de helderheid totdat ze echt zwart zijn. Als er details verloren gaan in donkere delen van het beeld, verhoogt u de helderheid iets.
  2. Contrast - de mate van detail in de lichte delen, of de sterkte van de luminescentie van het hele beeld als geheel. Om het aan te passen, selecteert u een afbeelding met veel wit, bijvoorbeeld een ijsbeer op de Noordpool. Stel het contrast in op maximaal en verlaag het dan totdat de details duidelijk zichtbaar zijn.
  3. Verzadiging, of tint, specificeert de intensiteit van het kleurengamma. Een te verzadigd beeld is niet realistisch, bovendien kan het een roodachtige tint krijgen. Bij nul verzadiging is het beeld zwart-wit. Om de verzadiging aan te passen, hebt u een close-upbeeld van het gezicht van de persoon nodig. Verhoog de verzadiging totdat het gezicht licht verbrand lijkt en verminder het dan geleidelijk tot een natuurlijke huidskleur.

Om de tv af te stemmen, worden nog een paar parameters gebruikt:

Scherpte - Bepaalt hoe wazig de randen van objecten op het scherm zijn. Voor films die vanaf schijven worden afgespeeld, kan de waarde worden ingesteld op 0.

Tint - de optimale waarde voor deze parameter is 50%.

Merk op dat in het algemeen, voor een beeld van hoge kwaliteit, met name HD, al deze instellingen de waarneming nogal kunnen verslechteren. Hun belangrijkste taak is om beelden van slechte kwaliteit acceptabel te maken voor de menselijke perceptie.

Aanbevolen: