Hoe Bepaal Je De Dynamiek Van Een Plus

Inhoudsopgave:

Hoe Bepaal Je De Dynamiek Van Een Plus
Hoe Bepaal Je De Dynamiek Van Een Plus

Video: Hoe Bepaal Je De Dynamiek Van Een Plus

Video: Hoe Bepaal Je De Dynamiek Van Een Plus
Video: Ontbinden in factoren - Hoe werkt de product-som-methode? (havo/vwo 2) - WiskundeAcademie 2024, Mei
Anonim

Als er meerdere luidsprekers zijn, klinken ze beter als ze met dezelfde polariteit zijn aangesloten. Maar de bijbehorende markering op hun terminals is er niet altijd. Dan zul je zelf de polariteit moeten bepalen.

Hoe bepaal je de dynamiek van een plus
Hoe bepaal je de dynamiek van een plus

Noodzakelijk

  • - vinger batterij;
  • - draden;
  • - potlood;
  • - schroevendraaier;
  • - zaklamp of tafellamp;
  • - soldeerbout.

instructies:

Stap 1

Voordat u de polariteit van de luidspreker controleert, moet u deze loskoppelen van de versterker. Schakel hiervoor eerst de versterker zelf uit. Als er dan stekkerverbindingen zijn tussen de speaker en de speaker, gebruik deze dan om de verbinding te verbreken. Als die er niet zijn, moet de luidspreker tijdelijk worden losgesoldeerd, nadat vooraf is vastgelegd welke draden waar gingen.

Stap 2

Controleer of de diffuser zichtbaar is door het rooster of de stof die het bedekt. Probeer het te verlichten met een zaklamp of bureaulamp - wat als het daarna beter zichtbaar wordt? Lukt dit niet, dan zul je op de een of andere manier de toegang tot de diffuser moeten openen. Soms is het gemakkelijker om de grille te verwijderen, en soms is de luidspreker zelf van de achterkant. Het belangrijkste is om de manier te kiezen waarop de kolom niet wordt beschadigd, en je kunt dan alles terughalen.

Stap 3

Nu kunt u beginnen met het bepalen van de polariteit. Sluit kort een vingerbatterij met draden aan op de luidspreker. De diffuser zal ofwel intrekken of naar buiten uitschuiven. Als deze is ingetrokken, is de batterij in de verkeerde polariteit aangesloten en als deze is uitgetrokken - in de juiste. Nu is het voldoende om met een potlood in de buurt van de luidsprekeraansluitingen de juiste polariteit te markeren, dat wil zeggen de positie van de "plus" en "min", waarop de diffuser naar buiten wordt geduwd.

Stap 4

Als je vaak de polariteit van de speakers controleert, kun je hier een handig apparaatje voor maken door de batterij in de houder te plaatsen en de sondes aan de draden te solderen. In dit geval, in serie met een van de sondes, zet u de zekering aan op 0,1 A voor het geval de sondes plotseling sluiten tijdens transport. Als u de batterij niet gebruikt, haalt u deze uit de houder en plaatst u deze in een isolerende behuizing. Het is goed om de draden in verschillende kleuren te nemen, bijvoorbeeld zwart - "min", rood - "plus".

Stap 5

Verwijder de batterij en draden, plaats de luidspreker terug. Sluit in dit geval alle luidsprekers met dezelfde polariteit op de versterker aan. Als de versterker stereo is, moeten beide luidsprekers in dezelfde polariteit worden aangesloten. Bekijk hoe ze nu zullen klinken in vergelijking met wat het vroeger was.

Aanbevolen: