Hoe De Luidspreker Aan Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe De Luidspreker Aan Te Zetten
Hoe De Luidspreker Aan Te Zetten

Video: Hoe De Luidspreker Aan Te Zetten

Video: Hoe De Luidspreker Aan Te Zetten
Video: Speakers #5: Vijf tips voor het positioneren van je luidsprekers 2024, Mei
Anonim

De luidspreker is het eindapparaat voor audioweergave. Het wordt gekenmerkt door gevoeligheid, interne impedantie en sonische respons. Luidsprekers worden op verschillende manieren aangesloten op transformator en transformatorloze versterkers. Het gemeenschappelijke is dat het moet worden afgestemd op de uitgangsimpedantie en het vermogen van de versterker.

Hoe de luidspreker aan te zetten
Hoe de luidspreker aan te zetten

Noodzakelijk

  • - spreker;
  • - versterker;
  • - ohmmeter;
  • - draden;
  • - soldeerbout;
  • - tang;
  • - schroevendraaier;
  • - soldeer en hars.

instructies:

Stap 1

De uitgangsimpedantie en het vermogen van de eindtrap van een transistor of transformatorloze versterker moeten bekend zijn uit het paspoort of berekende gegevens. In dit geval hoeft u alleen een luidspreker te kiezen met het juiste vermogen en met de juiste interne impedantie. Als de luidsprekerweerstand niet op het label staat, meet deze dan met een ohmmeter.

Stap 2

Sluit de luidspreker aan op de eindtrap van de versterker met behulp van een standaard connector of soldeer. In beide gevallen is het niet nodig om een afgeschermde draad te gebruiken om de apparaten aan te sluiten. De doorsnede ervan moet echter de vereiste stroomsterkte bieden. Hoe krachtiger de apparaten, hoe dikker de draad moet zijn. Meestal wordt een gevlochten draad gebruikt, en soms een speciale die een akoestische kabel wordt genoemd.

Stap 3

Als de eindtrap van de versterker is gemaakt volgens een transformatorcircuit, dan zijn de basisprincipes van afstemming in weerstand en vermogen precies hetzelfde. Maar in dit geval kunt u de uitgangsimpedantie van de versterker meten, dat wil zeggen de uitgangswikkeling van de transformator, met behulp van een autometer. Dit is handig als je te maken hebt met een versterker die je niet kent.

Stap 4

Wanneer de luidspreker is aangesloten op een transformatorversterker (zoals een buizenversterker), kan er een krachtig zoemend geluid uit de luidspreker komen. Verwissel in dit geval de verbindingsdraden op de transformator of op de luidspreker.

Stap 5

Vaak is het nodig om twee of meer luidsprekers aan te sluiten op één versterkereindtrap. Houd er rekening mee dat de luidsprekers parallel of opeenvolgend met elkaar kunnen worden verbonden. Houd er tegelijkertijd rekening mee dat bij een serieschakeling de interne impedanties van de luidsprekers worden opgeteld en bij een parallelle aansluiting hun wederzijdse waarden. Dat wil zeggen dat er 2 speakers van 4 Ohm in serie kunnen worden aangesloten op een versterker met een uitgangsimpedantie van 8 Ohm. Als dezelfde luidsprekers parallel worden aangesloten, kan de impedantie van de versterker 2 ohm zijn.

Stap 6

Fase de luidsprekers. Nadat u ze op een gemeenschappelijk circuit hebt aangesloten, sluit u de draden van dit circuit aan, bijvoorbeeld met een galvanische cel. De diffusors van alle luidsprekers moeten tegelijkertijd door hun magnetische systemen naar binnen of naar buiten worden geduwd. Als dit niet het geval is, draai dan de polariteit van sommige apparaten om.

Aanbevolen: