Welke Tablet Kan Bellen

Inhoudsopgave:

Welke Tablet Kan Bellen
Welke Tablet Kan Bellen

Video: Welke Tablet Kan Bellen

Video: Welke Tablet Kan Bellen
Video: Make phone calls from any Android tablet! 2024, Mei
Anonim

Een tablet, ook wel tabletcomputer genoemd, is in de huidige betekenis een rechthoekig compact apparaat met een diagonaal van zeven tot tien inch, ontworpen om te werken met applicaties, documenten en ook om te surfen op het web. Alle tablets hebben een internetverbinding, maar kunnen ze allemaal bellen?

Bellen vanaf een tablet
Bellen vanaf een tablet

Internetgesprekken

Alle tablets die tegenwoordig op de markt zijn, hebben de mogelijkheid om te bellen, maar ze doen dit met één voorbehoud, dit zijn geen oproepen in de gebruikelijke zin, maar de mogelijkheid om via internet verbinding te maken met een andere abonnee.

Absoluut, elk tabletmodel waarop een programma is geïnstalleerd, bijvoorbeeld Skype of Viber, kan bellen. Hiervoor hoeft u de tablet alleen via Wi-Fi met internet te verbinden. Bovendien kunnen het gratis bellen zijn.

U betaalt natuurlijk niets, op voorwaarde dat u belt van Viber naar Viber of van Skype naar een andere Skype-abonnee. Voor uitgaande oproepen naar mobiele of vaste lijnen worden bepaalde kosten in rekening gebracht, waarvan het bedrag afhangt van het tariefplan dat u kiest.

Mobiel bellen

Bellen in de gebruikelijke zin, d.w.z. niet elke tablet kan voor ons het gebruikelijke mobiele GSM-netwerk gebruiken. Het probleem ligt in de ontwerpkenmerken van het apparaat.

Uw tablet moet een GSM-module en een SIM-kaartsleuf hebben geïnstalleerd. Maar dit is geen garantie dat je vanaf de tablet kunt bellen.

Veel fabrikanten rusten hun producten uit met de mogelijkheid om alleen een simkaart te installeren om de tablet met internet te verbinden, wanneer er bijvoorbeeld geen Wi-Fi-netwerken beschikbaar zijn. Een sprekend voorbeeld van zo'n oplossing is de iPad van Apple. Ondanks de aanwezigheid van een simkaartslot erin, kan de tablet niet bellen via het mobiele netwerk.

Als voor u de mogelijkheid om te bellen in het mobiele netwerk een van de belangrijkste parameters is bij het kiezen van een tablet, lees dan zorgvuldig de technische kenmerken van uw toekomstige apparaat. Het wordt aanbevolen om dergelijke informatie uit de eerste hand te bestuderen, d.w.z. op de website van de fabrikant. In de regel wordt deze optie in een aparte paragraaf beschreven. Daarnaast kun je altijd bij de verkoper in de winkel navragen of de door jou gekozen tablet de mogelijkheid heeft om te bellen via een regulier mobiel netwerk.

Ondanks dat de "tablet" de mogelijkheid heeft om oproepen te ontvangen, is het proces van een telefoongesprek met een tablet nauwelijks comfortabel te noemen. Dit hangt niet alleen samen met de afmetingen van het apparaat en met het feit dat je de gesprekspartner op de "speakerphone" zult horen, wat bijvoorbeeld niet altijd acceptabel is in het openbaar vervoer. Dus bij het kopen van een tablet met de mogelijkheid om te bellen, moet je nadenken over de aanschaf van een headset.

Aanbevolen: