Welke Informatie Kan Worden Overgedragen Via Bluetooth

Inhoudsopgave:

Welke Informatie Kan Worden Overgedragen Via Bluetooth
Welke Informatie Kan Worden Overgedragen Via Bluetooth

Video: Welke Informatie Kan Worden Overgedragen Via Bluetooth

Video: Welke Informatie Kan Worden Overgedragen Via Bluetooth
Video: Welke SLIMME THERMOSTAAT moet je kopen? Een paar tips! 2024, April
Anonim

Bluetooth is tegenwoordig een van de meest populaire manieren om informatie over te dragen. Dit komt door veel verschillende factoren, een daarvan is bijvoorbeeld dat gebruikers absoluut elk bestand kunnen overzetten.

Welke informatie kan worden overgedragen via bluetooth
Welke informatie kan worden overgedragen via bluetooth

Bluetooth draadloos netwerk

Bluetooth is een draadloos netwerk waarmee gebruikers absoluut alle informatie met hoge snelheid kunnen verzenden. Deze technologie voor gegevensoverdracht wordt gebruikt in alle moderne mobiele apparaten, laptops, sommige desktopcomputers (indien een geschikte adapter is geïnstalleerd), printers, toetsenborden, enz. Technologie zoals Bluetooth werkt binnen een straal van 100 meter en stelt verschillende apparaten in staat om te communiceren, met elkaar te communiceren en eenvoudig verschillende soorten informatie door te geven. Het is vermeldenswaard een belangrijke nuance, namelijk dat het bereik van dit draadloze netwerk direct afhankelijk is van verschillende obstakels en interferentie op weg naar een ander apparaat.

Bij gegevensoverdracht met behulp van Bluetooth-technologie wordt gebruik gemaakt van radiogolven, met behulp waarvan informatie wordt verzonden. Verschillende apparaten kunnen informatie van een bepaald soort verzenden. Als twee mobiele apparaten bijvoorbeeld proberen een bestand (muziek-, video-, applicatie- of tekstbestand) naar elkaar over te brengen, wordt de overdracht van het bestand zelf uitgevoerd.

Andere apparaten, zoals een toetsenbord of muis, kunnen ook via Bluetooth op een computer of laptop worden aangesloten, dat wil zeggen dat deze technologie niet alleen zorgt voor de overdracht van bepaalde specifieke bestanden, maar dat apparaten ook met elkaar kunnen communiceren.

Bluetooth-profielen

Bluetooth heeft een aantal verschillende profielen, dat wil zeggen functies en mogelijkheden die inherent zijn aan een bepaald apparaat. Met het Advanced Audio Distribution Profile kan bijvoorbeeld een tweekanaals stereo-audiostream - muziek - naar een headset of ander soortgelijk apparaat worden gestuurd. Met Audio / Video Remote Control Profile kunt u de standaardfuncties van de meeste moderne tv's, hifi-apparatuur (dvd-spelers, thuisbioscopen, enz.) bedienen.

Met het Basic Imaging Profile kunt u, zoals de naam al doet vermoeden, afbeeldingen overbrengen naar elk Bluetooth-apparaat. Basisafdrukprofiel - een profiel dat tekstinformatie naar bijvoorbeeld een printer of scanner stuurt. Opgemerkt moet worden dat een dergelijk profiel geen speciale stuurprogramma's vereist, waardoor het gebruik ervan vele malen beter is dan HCRP. Cordless Telephony Profile - een profiel dat draadloze telefonie mogelijk maakt. Er is een enorme verscheidenheid aan dergelijke profielen en elk van hen vervult een specifieke functie.

Aanbevolen: