Hoe Het Aanraakscherm Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Aanraakscherm Uit Te Schakelen
Hoe Het Aanraakscherm Uit Te Schakelen

Video: Hoe Het Aanraakscherm Uit Te Schakelen

Video: Hoe Het Aanraakscherm Uit Te Schakelen
Video: How to Disable / Enable Touch Screen | Windows 10 | Windows 8 2024, Mei
Anonim

Sommige moderne modellen laptops, netbooks en computers zijn uitgerust met een extra functie waarmee u de apparaatmonitor als touchscreen-bedieningspaneel kunt gebruiken.

Hoe het aanraakscherm uit te schakelen
Hoe het aanraakscherm uit te schakelen

Noodzakelijk

uw aanraakapparaat

instructies:

Stap 1

Onderzoek uw toetsenbord zorgvuldig op eventuele speciale bedieningsknoppen op het beeldscherm. Besteed speciale aandacht aan het multimediatoetsenbord - soms bevindt de toets met het gewenste commando zich daar. Druk erop en schakel het aanraakscherm uit, indien nodig terug in de normale toestand. Kijk ook naar het touchpad met knoppen als jouw laptopmodel er een heeft.

Stap 2

Raadpleeg de instructies van uw apparaat om de speciale combinaties te weten te komen. Ze gebruiken meestal de systeemtoetsen: Ctrl, Fn, Alt, Shift, enzovoort. Als je een Fn-toets hebt, kijk dan op het bovenste numerieke toetsenbord voor een knop met een pictogram om het touchscreen uit te schakelen, F1, F2, F5, enzovoort worden ook vaak gebruikt.

Stap 3

Ga naar het BIOS van je computer. Om dit te doen, drukt u tijdens het laden op een speciale knop die verantwoordelijk is voor het openen van dit menu. Dit kunnen Verwijderen, F8, F1, F2, Fn + F1 enzovoort zijn, combinaties kunnen variëren afhankelijk van het model. Let ook op het opstartscherm wanneer u het inschakelt, er moet een regel zijn "Druk … om naar de instellingen te gaan", in plaats van punten zal de vereiste combinatie worden geschreven.

Stap 4

Zoek uw monitorbediening op in het BIOS en schakel de aanraakbediening uit met de speciaal toegewezen toetsen in het onderstaande menu. Ze kunnen variëren afhankelijk van het apparaatmodel. Sluit het BIOS-programma af nadat u de wijzigingen hebt opgeslagen.

Stap 5

Start uw computer en kijk of het aanraakscherm wordt uitgeschakeld. Als het niet helpt, lees dan de instructies aandachtig door. Wordt geleverd in een complete set, of bekijk de informatie waarin u geïnteresseerd bent op de officiële website van de computerfabrikant door naar uw model te zoeken, u kunt dit ook bij de verkoper van uw computer achterhalen bij aankoop.

Aanbevolen: