Een Abonnee Identificeren Op Telefoonnummer

Inhoudsopgave:

Een Abonnee Identificeren Op Telefoonnummer
Een Abonnee Identificeren Op Telefoonnummer

Video: Een Abonnee Identificeren Op Telefoonnummer

Video: Een Abonnee Identificeren Op Telefoonnummer
Video: Onbekend telefoonnummer blokkeren | Samsung & You 2024, Mei
Anonim

Omdat de laatste tijd steeds vaker anonieme berichten en oproepen worden ontvangen, is het vaak nodig om de abonnee op telefoonnummer te identificeren. Dit kan met behulp van de diensten van mobiele operators en speciale internetdiensten.

Het is niet altijd mogelijk om de abonnee te identificeren op telefoonnummer
Het is niet altijd mogelijk om de abonnee te identificeren op telefoonnummer

instructies:

Stap 1

Probeer de abonnee te identificeren op telefoonnummer met behulp van internetzoekmachines. Het enige wat u hoeft te doen is uw mobiele telefoonnummer in het zoekvak in te voeren en de resultaten te bekijken. Zo kunt u bijvoorbeeld informatie vinden over nummers van eigenaren van frauduleuze diensten die door middel van het opleggen van betaalde diensten onrechtmatig geld afschrijven van abonnees. Dit zal u helpen erachter te komen of het veilig is om te bellen of berichten te verzenden naar de telefoon van waaruit u belt.

Stap 2

U kunt een abonnee achterhalen aan de hand van een mobiel nummer met behulp van sociale netwerken, datingsites, advertenties en andere online bronnen, waarop gebruikers vaak gedetailleerde informatie over zichzelf posten, inclusief coördinaten voor feedback. Misschien probeert een ver familielid of gewoon een kennis u te bereiken.

Stap 3

Als de voor- en achternaam van de beller niet konden worden achterhaald, kunt u nagaan in welk land, regio of stad dit nummer is geregistreerd. Om dit te doen, moet u letten op de code van de mobiele operator - de eerste drie cijfers van het nummer, bijvoorbeeld 927, 919, enz. Via een van de internetzoekmachines kunt u achterhalen bij welke operator de code hoort. Als de oproep vanuit uw regio of zelfs stad is gedaan, kunt u proberen dit nummer zelf te bellen en erachter te komen wie heeft gebeld en wat hij nodig heeft. Als de regio en het land verschillend zijn, kunnen pogingen om te bellen leiden tot grote geldelijke verliezen voor u.

Stap 4

In het geval dat u dringend de abonnee moet identificeren aan de hand van het telefoonnummer, bijvoorbeeld als u een door iemand verloren simkaart of de telefoon zelf hebt gevonden, kunt u deze beter naar de dichtstbijzijnde gsm-salon of politiebureau brengen. Medewerkers van deze diensten hebben speciale bevoegdheden waarmee ze achter de persoonsgegevens van burgers kunnen komen. Als u uit nieuwsgierigheid wilt weten van wie een mobiel nummer is, kunt u deze pogingen beter achterwege laten, aangezien deze informatie vertrouwelijk is en niet zonder specifieke reden openbaar wordt gemaakt.

Stap 5

Er zijn nogal wat sites op internet die naar verluidt aanbieden om de eigenaar van het telefoonnummer gratis of voor een bepaald bedrag te achterhalen. In 99% van de gevallen zijn deze bronnen frauduleus en wanneer u hun diensten probeert te gebruiken, loopt u het risico een groot bedrag te verliezen dat illegaal van uw mobiele account wordt afgeschreven. Laat uw nummer ook niet online in het publieke domein achter, anders kan het in de database komen voor indringers.

Aanbevolen: