Hoe Een Telecomoperator Te Identificeren Op Telefoonnummer

Inhoudsopgave:

Hoe Een Telecomoperator Te Identificeren Op Telefoonnummer
Hoe Een Telecomoperator Te Identificeren Op Telefoonnummer

Video: Hoe Een Telecomoperator Te Identificeren Op Telefoonnummer

Video: Hoe Een Telecomoperator Te Identificeren Op Telefoonnummer
Video: How to Check Carrier of Phone Number - Find out Mobile Network by Carrier Lookup 2024, April
Anonim

Vaak worden we geconfronteerd met een situatie waarin we de operator via het mobiele telefoonnummer moeten achterhalen. Alle operators bieden speciale kortingstarieven voor oproepen binnen het "native" netwerk. Daarom is het de moeite waard om in uw telefoonboek te controleren bij welke operators de telefoons horen.

Hoe een telecomoperator te identificeren op telefoonnummer
Hoe een telecomoperator te identificeren op telefoonnummer

instructies:

Stap 1

Op een van de speciale sites kunt u de telefoniste bepalen. Bijvoorbeeld op https://mtsoft.ru/abcdef u kunt niet alleen de operator berekenen aan de hand van het telefoonnummer, maar ook de regio waarin het abonneenummer is geregistreerd. Dezelfde informatie kan worden verkregen van andere sites: https://www.spravportal.ru/services/PhoneCodes/MobilePhoneInfo.aspx o

Stap 2

U herkent de drie grote Russische operators zeker aan de eerste drie cijfers aan het begin van het telefoonnummer. Elk van de Big Three operators (MTS, Megafon, Beeline) heeft meer codes dan alle andere Russische operators samen.

Stap 3

Kijk naar de eerste drie cijfers - dit is de DEF-code. Als je nummers ziet van 910-919 of van 980-988, dan is dit "MTS". Nummers 903, 905, 909, 960-964 geven "Beeline" aan. De nummers 920-931, 937 geven aan dat de eigenaar van de telefoon Megafon gebruikt. Alle andere operators hebben tegenwoordig slechts zeven driecijferige codes tot hun beschikking - 901, 902, 904, 908, 950, 951, 952. Het overweldigende aantal codes behoort tot het GSM-formaat. Deze situatie is ontstaan omdat de meeste abonnees tegenwoordig dit type communicatie gebruiken.

Stap 4

Op internet vindt u ook speciale programma's voor het identificeren van operators en de regio waarin een persoon zich bevindt, op telefoonnummer. In programma's zoals DEF of Pnone Wizard vindt u bijvoorbeeld het nummer van elke abonnee, ongeacht bij welke operator deze hoort.

Stap 5

U kunt de telefoon die u nodig heeft ook op internet vergelijken met de databases van mobiele operators. Het meest nauwkeurige en volledige bereik waarin de nummers van deze operator in deze regio zich bevinden, wordt daar aangegeven. Dit is vooral handig voor operators die generieke DEF-codes gebruiken. Tele2 in het GSM-netwerk gebruikt bijvoorbeeld de gemeenschappelijke codes 904, 908, 950, 951, 952. En de Sky-link in het CDMA-netwerk gebruikt de code 901.

Aanbevolen: