Hoe Een Schotelantenne Te Kiezen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Schotelantenne Te Kiezen
Hoe Een Schotelantenne Te Kiezen

Video: Hoe Een Schotelantenne Te Kiezen

Video: Hoe Een Schotelantenne Te Kiezen
Video: Schotel uitrichten met M7 MZ-101 (Canal Digitaal) 2024, Maart
Anonim

Door de installatie van een schotelantenne kunnen zelfs plattelandsbewoners een aanzienlijk aantal binnen- en buitenlandse zenders in digitale kwaliteit bekijken. Maar om een signaal van een satelliet op te vangen, is het niet voldoende dat er geen obstakels zijn tussen de satelliet en de ontvangende schotel. Feit is dat slechts een bepaald type schotel geschikt is om elke individuele satelliet te ontvangen. Een paar handige tips helpen u niet te verdwalen in de verscheidenheid aan producten en het juiste model te kiezen.

Hoe een schotelantenne te kiezen
Hoe een schotelantenne te kiezen

Noodzakelijk

  • - online winkel van schotelantennes;
  • - Salon die satellietapparatuur verkoopt.

instructies:

Stap 1

Hoe groter het bord, hoe duurder het is. Wil je een schotel aanschaffen voor de ontvangst van de binnenlandse zenders NTV Plus en Tricolor (satelliet Eutelsat W4), koop dan een model met een diameter van 60 centimeter of meer.

Stap 2

Om af te stemmen op de Hot Bird- en Sirius-satellieten, kies je een schotel met een diameter van minimaal 90 centimeter. Om buitenlandse zenders van het Astra-systeem te bekijken, moet u een apparaat kopen met een diameter van minimaal 1,8 meter.

Stap 3

Geef bij het kopen van een schotel de voorkeur aan dergelijke apparaten waarbij de centrale antenne (converter) zich niet in het midden van de schijf bevindt, maar naar de rand is verschoven. Door deze opstelling kunnen de satellietschotels in een meer verticale positie worden gemonteerd, waardoor de vorming van plassen en ijs in de schijf wordt voorkomen.

Stap 4

Kies voor modellen van aluminium, want de plaat van dit materiaal is licht van gewicht en tegelijkertijd bestand tegen roest. Gooi apparaten van plastic weg, omdat ze kunnen barsten door temperatuurveranderingen, en van staal, omdat dergelijke platen te zwaar zijn. Als de modelschijf deuken heeft, is het beter om te weigeren te kopen, omdat dergelijke defecten de kwaliteit van het ontvangen signaal verslechteren.

Stap 5

Houd er bij het kopen rekening mee dat er twee soorten bekkensteunen zijn: azimut en polair. Azimutbevestigingen zijn vast en polaire bevestigingen hebben de mogelijkheid om de richting van de plaat te veranderen dankzij de ingebouwde motor en beweegbare verbindingen. Natuurlijk zijn schotelantennes met de tweede ophangoptie duurder dan apparaten met azimutbevestigingen.

Stap 6

Kies een apparaat met een vaste verbinding als de schotel gebruikt gaat worden om een signaal van slechts één satelliet te ontvangen. Kies het gemotoriseerde model wanneer je de mogelijkheid nodig hebt om de schijf naar verschillende signaalbronnen te richten.

Aanbevolen: