Hoe De Camera Te Verlichten?

Inhoudsopgave:

Hoe De Camera Te Verlichten?
Hoe De Camera Te Verlichten?

Video: Hoe De Camera Te Verlichten?

Video: Hoe De Camera Te Verlichten?
Video: Van gaatje tot plaatje: de camera obscura 2024, Mei
Anonim

Er zijn veel manieren om een camera te flitsen. Verschillende lichtbronnen kunnen je hierbij helpen, maar vaak is hun vermogen niet voldoende om de camera lang te verlichten.

Hoe de camera te verlichten?
Hoe de camera te verlichten?

Noodzakelijk

Lichtbron

instructies:

Stap 1

Verlicht de camera met een lichtbron die op de lens is gericht. Het hangt allemaal af van hoeveel je het wilt verlichten, als het voor een korte tijd (1-2) minuten voldoende is om er een gedimd licht op te richten voor een halve minuut, hier kun je zelfs het scherm van de mobiele telefoon gebruiken. Een enkele flitser op een afstand van 10-15 centimeter is ook geschikt, maar dit kan afhankelijk zijn van de parameters van de camera.

Stap 2

Als je de camera sterker wilt belichten, gebruik dan een felle lichtbron zoals een zaklamp of meervoudige flitser. Ook hier is een laserzender geschikt. Veel camera's kunnen snel herstellen van blootstelling, dus houd de lichtbron voor de zekerheid zo lang en dichtbij mogelijk.

Stap 3

Als je een CCTV-camera wilt breken door deze sterk bloot te stellen, gebruik dan een zeer krachtige lichtbron. Als je niet de mogelijkheid hebt om overtuigd te worden van de effectiviteit van de resultaten van je acties (je ziet het beeld niet uit deze camera komen), richt dan de lichtstraal zo lang mogelijk op de lens.

Stap 4

Houd er rekening mee dat veel moderne videobewakingssystemen de mogelijkheid van overbelichting bieden, maar er is geen honderd procent manier om het apparaat te beschermen tegen blootstelling aan direct licht.

Stap 5

Als je je camera een tijdje wilt verlichten zonder kunstmatige lichtbron, richt hem dan op de zon, nadat je een modus hebt geactiveerd waarmee je in een donkere kamer kunt fotograferen. Houd er rekening mee dat u dit beter niet kunt doen, zeker als u een camerasensor van lage kwaliteit heeft. Als dit wordt gedaan om bepaalde foto-effecten te creëren, kunt u het beste handmatige parameterinstellingen of speciale ingebouwde modi gebruiken.

Aanbevolen: