Hoe Een Scanner Te Repareren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Scanner Te Repareren
Hoe Een Scanner Te Repareren

Video: Hoe Een Scanner Te Repareren

Video: Hoe Een Scanner Te Repareren
Video: Fixing Streaks and Lines in Scans, Copies, and Faxes | HP Officejet | @HPSupport 2024, April
Anonim

Elke techniek heeft de neiging om af te breken. Wanneer een scanner die meerdere jaren dienst heeft gedaan gewoon weigert te werken, is de eerste stap om de handleiding te nemen en te proberen de fout te vinden. De breuk kan op verschillende manieren tot uiting komen, bijvoorbeeld de scanner loopt vast na het verwerken van meerdere pagina's, of de kleurweergave is verstoord. In sommige gevallen duurt het erg lang voordat de scanner in de gereedmodus komt.

Hoe een scanner te repareren
Hoe een scanner te repareren

Noodzakelijk

  • - scanner;
  • - Fluorescerende lamp.

instructies:

Stap 1

De achtergrondverlichting is de boosdoener voor de meeste problemen; de meeste scanners gebruiken koude fluorescentielampen. De levensduur van dergelijke lampen is veel langer dan die van conventionele lampen, maar ze hebben ook de neiging om te breken.

Stap 2

Organisaties die zich bezighouden met het repareren van kantoorapparatuur vervangen voor een vrij groot bedrag de fluorescentielampen in de scanner. Het is goedkoper en gemakkelijker om de lamp die u nodig heeft zelf aan te schaffen en te vervangen.

Stap 3

Controleer eerst of het probleem daadwerkelijk bij de lamp ligt. De lamp die zijn leven heeft gediend, is aan het eind donkerder geworden, hij gloeit ongelijkmatig en zwak.

Stap 4

U kunt zien hoe de lamp aan is door de scanner aan te zetten en het deksel op te tillen. Op dit moment wordt de scankop uitgeschoven, wordt de kalibratie uitgevoerd, de lamp is op dit moment aan. Een fluorescentielamp kan worden gevonden, compleet met een omvormer, of enkel. Het deksel van de scanner wordt voorzichtig verwijderd, de lamp wordt gedemonteerd, maar u mag het optische systeem, dat wil zeggen de lenzen, niet aanraken. Het is raadzaam om de lenzen van stof en vuil af te vegen met een schone, vochtige doek. De nieuwe lamp is uit de verpakking gehaald en is erg dun en breekbaar en moet met zorg worden behandeld.

Stap 5

Meestal zijn scannerlampen verpakt in een acrylbuis die moet worden geopend voordat de lamp wordt geïnstalleerd. Het is waarschijnlijk dat u de lengte van de draden op hun plaats moet aanpassen en de connector moet wijzigen waarmee de lamp op het stuurcircuit is aangesloten. Alleen dan kan de lamp worden aangesloten.

Stap 6

Als de gekochte lamp korter is dan de oude lamp, kunnen bij het scannen van documenten donkere strepen verschijnen aan het ene uiteinde van het vel of rond de randen, afhankelijk van de positie van de lamp. De kleurweergave na het vervangen van de lamp kan worden gecorrigeerd in een grafische editor. Als de scanner na het vervangen van de lamp een fout genereert bij het scannen van een document, moet u controleren of de draad intact is.

Stap 7

Wanneer u de scanner voor de eerste keer installeert, kan er een probleem optreden doordat de transportschakelaar de lamp vergrendelt en vasthoudt. Het is gemaakt om het scanmechanisme tijdens transport niet te beschadigen. U hoeft hem alleen maar te openen en de scanner werkt prima.

Aanbevolen: