Hoe Een Elektronische Weegschaal Te Repareren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Elektronische Weegschaal Te Repareren?
Hoe Een Elektronische Weegschaal Te Repareren?

Video: Hoe Een Elektronische Weegschaal Te Repareren?

Video: Hoe Een Elektronische Weegschaal Te Repareren?
Video: Electronic Weight Scale Repair कंप्यूटर काटा ठीक करना सीखे 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig worden elektronische weegschalen veel gebruikt om de hoeveelheid ingrediënten te meten bij de vervaardiging van verschillende gerechten (tafelblad), het lichaamsgewicht te meten (vloer). Maar helaas gaat elke elektronica vroeg of laat stuk. Door enkele aanbevelingen op te volgen, kunt u de balans zelf herstellen.

Hoe een elektronische weegschaal te repareren?
Hoe een elektronische weegschaal te repareren?

instructies:

Stap 1

Controleer eerst of de batterijen geschikt zijn voor de elektronische weegschaal. Verwijder hiervoor voorzichtig het balanshuis. Verwijder de batterijen, controleer hun werking op een ander elektronisch apparaat (waarvan bekend is dat het werkt). Als de zaak in lege batterijen zit, vervang ze dan gewoon door nieuwe.

Stap 2

Kijk naar de lintkabel die het schaalbord en het display verbindt. Het kan er losjes naast zitten, wat de oorzaak is van de storing van het apparaat. Het is noodzakelijk om het bord iets op te tillen en stevig tegen het scherm te drukken. Neem hiervoor een klein stukje hout en plaats dit tussen het bord en de onderkant van de behuizing.

Stap 3

Let op de contactuiteinden van de balans, die bij het werken (duwen) strak aansluiten op de speciale poten van de balans. Bij veelvuldig gebruik kan het metaal van de contacten dunner worden en geeft de balans een fout. Zoek een geschikt formaat relais, vervang de contacten erop en bevestig er draden aan (het is beter om te solderen).

Stap 4

Maak de elektronische weegschaal schoon. Verwijder voedselresten in een keukenweegschaal of stof in een vloerweegschaal die tijdens gebruik binnen zijn gekomen voorzichtig. Veeg de balans af met een droge handdoek als er per ongeluk water in komt. Vermoedelijk was dit de oorzaak van de storing. Houd er rekening mee dat elektronische weegschalen een onnauwkeurig gewicht weergeven als de weegwaarde de limiet overschrijdt.

Stap 5

Kalibreer de balans. Om dit te doen, drukt u op de knop en houdt u deze ingedrukt totdat het display CAL toont (langer dan 30 seconden). Dan moet de digitale massawaarde verschijnen, waarmee de kalibratie zal worden uitgevoerd. Elk item met een nauwkeurig gewicht kan als referentie worden gebruikt. Na een paar seconden verschijnt het woord PASS op het display. Kalibratie voltooid. Wis het display en schakel de weegschaal uit. Als de kalibratie mislukt, verschijnt FAIL. Probeer de bewerking opnieuw.

Aanbevolen: