Wat Niet Te Doen Op Internet?

Inhoudsopgave:

Wat Niet Te Doen Op Internet?
Wat Niet Te Doen Op Internet?

Video: Wat Niet Te Doen Op Internet?

Video: Wat Niet Te Doen Op Internet?
Video: internet verbinding problemen herstellen 2024, Mei
Anonim

De actieve ontwikkeling van internet heeft ertoe geleid dat toegang tot het netwerk net zo eenvoudig is geworden als het kijken naar televisieprogramma's. Tegelijkertijd heeft een computer of tablet met internettoegang enige kwetsbaarheid. Als een persoon relatief weinig computerkennis heeft, zal hij zeker op een hark trappen die door fraudeurs op het netwerk is verspreid. Wat kan niet worden gedaan bij het werken op internet?

Wat niet te doen op internet?
Wat niet te doen op internet?

instructies:

Stap 1

U kunt geen links uit uw e-mail volgen. Zelfs als u zeker weet dat de link correct is, kunt u een onderschepte kopie van de brief met gewijzigde inhoud ontvangen. De enige acceptabele optie is om over te schakelen naar een computer met een actieve bijgewerkte antivirus, hoewel er gevallen zijn waarin de antivirus nog niet is bijgewerkt en de schadelijke code al bij gebruikers is binnengekomen.

Stap 2

U kunt uw echte gegevens nergens achterlaten. Aanvallers kunnen een miljoen verschillende opties bedenken om u schade toe te brengen en ervan te profiteren. Daarom kunnen er geen scans van een paspoort of andere belangrijke documenten naar iemand worden gestuurd.

Stap 3

Vaak vragen ze op moderne sites om een actie te bevestigen met een mobiele telefoon. Dit kan niet als er geen vertrouwen is in de betrouwbaarheid van de site. Bovendien kunt u in uw eentje geen sms met codes naar nummers sturen. Dit gaat gepaard met enorme verliezen aan geld. Er wordt een bepaald bedrag van de rekening afgeschreven.

Stap 4

U kunt niet bevestigend antwoorden in dialoogvensters als u niet begrijpt wat er op het spel staat. Op een van de sites kan bijvoorbeeld een venster verschijnen waarin u wordt gevraagd een gevaarlijke add-on voor de browser te installeren. Door traagheid klikt u op OK en maakt u uw computer kwetsbaar.

Stap 5

Installeer geen applicaties met een bekende naam als deze niet op de officiële website is geplaatst. Heel vaak wordt kwaadaardige code in dergelijke toepassingen geïnjecteerd. Bovendien gebruikten cybercriminelen in de tijd van JAVA op smartphones vaak de uitdrukking "Klik op ja om door te gaan". Uiteraard heeft het installatieprogramma een knop Volgende. Maar als er ook maar het minste vermoeden is dat er een extra stap in de installatie is verschenen, dan moet je de installatie annuleren. Op dezelfde smartphones met JAVA werd met elke klik op de knop vervolgens een rond bedrag van de rekening afgeschreven, waardoor sms in verborgen modus werd verzonden.

Aanbevolen: