De Batterij In De Speler Vervangen

Inhoudsopgave:

De Batterij In De Speler Vervangen
De Batterij In De Speler Vervangen

Video: De Batterij In De Speler Vervangen

Video: De Batterij In De Speler Vervangen
Video: Citroën klapsleutel vervangen - batterij in behuizing 2024, Mei
Anonim

Bijna alle moderne MP3-spelers werken op batterijen van verschillende groottes. Vroeg of laat slijten ze. Hoe deze componenten worden vervangen, hangt af van het ontwerp van de speler.

De batterij in de speler vervangen
De batterij in de speler vervangen

instructies:

Stap 1

Er zijn spelers die werken op batterijen die compatibel zijn met telefoons uit de Nokia BL-serie. Schakel de stroom van een dergelijk apparaat uit, koppel het los van de USB-poort nadat u het apparaat veilig hebt verwijderd en schuif vervolgens het klepje aan de achterkant van de speler. Wrik de batterij omhoog en verwijder deze. Ga met hem mee naar de communicatiesalon en vraag welke van de BL-serie batterijen voor hem geschikt is. Geef de oude batterij af voor recycling bij DEZ, plaats de nieuwe op zijn plaats, oriënteer hem op dezelfde manier als de oude, en sluit het deksel.

Stap 2

Als uw speler wordt gevoed door een enkele AAA-batterij, koop dan een batterij van hetzelfde formaat met een zo groot mogelijke capaciteit. Het moet nikkelmetaalhydride zijn. Koop of monteer ook een oplader die één batterij van dit formaat kan opladen, niet slechts twee tegelijk. Selecteer de laadstroom in milliampère gelijk aan 0,1 van de capaciteit uitgedrukt in milliampère-uur. Om de batterij te plaatsen en te verwijderen, opent u het batterijcompartiment op dezelfde manier als u eerder deed bij het vervangen van de batterij. Let op de polariteit.

Stap 3

Miniatuurspelers met ingebouwde batterijen winnen aan populariteit. Voordat u de batterij vervangt, moet u ook een dergelijk apparaat loskoppelen van de USB-poort, nadat u deze eerst veilig hebt verwijderd. Schakel vervolgens de stroom uit en demonteer met een schroevendraaier. Als er zeskantschroeven worden gebruikt, gebruik dan speciale schroevendraaiers die zijn ontworpen voor het repareren van mobiele telefoons. Binnenin vind je een batterij, verbonden met het bord met twee draden via de connector. Meestal is een van de draden zwart en de andere rood. Dit zijn respectievelijk de negatieve en positieve polen van de batterij.

Stap 4

Als de batterij via een connector op het spelerbord is aangesloten, koppelt u deze eenvoudig los en onthoudt u hoe deze connector is georiënteerd. Als het is gesoldeerd, soldeer het dan uit, vermijd kortsluiting en onthoud de plaatsen waar de negatieve en positieve polen zijn aangesloten. Breng de batterij, ook om kortsluiting te vermijden, naar de winkel waar reserveonderdelen voor de spelers worden verkocht, en koop een nieuwe van hetzelfde. Sluit het vervolgens aan via de connector of door te solderen, let op de polariteit.

Stap 5

Een mogelijke situatie wanneer de winkel een batterij heeft die qua grootte, elektrische parameters en elektrochemisch systeem volledig geschikt is, maar een andere connector heeft. Snijd de connector van de oude batterij en soldeer aan de draden van de nieuwe, let op de polariteit en isoleer vervolgens zorgvuldig de soldeerverbindingen. Knip niet beide draden tegelijk door, dit kan kortsluiting veroorzaken.

Aanbevolen: