Hoe De Batterij Te Vervangen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Batterij Te Vervangen?
Hoe De Batterij Te Vervangen?

Video: Hoe De Batterij Te Vervangen?

Video: Hoe De Batterij Te Vervangen?
Video: Hoe de batterij te vervangen door een clip 2024, Mei
Anonim

De systeemeenheid bestaat niet alleen uit één behuizing - hij bevat ook de componenten waarmee de computer kan worden gestart en het besturingssysteem kan worden geladen. Het belangrijkste onderdeel is het moederbord en er zijn veel onderdelen aan vastgemaakt, waaronder een kleine batterij. Het is nodig om enkele instellingen op te slaan en de systeemklok te laten werken. Als elke keer dat u de computer aanzet, de waarde van de systeemdatum of klok verloren gaat, dan ligt het probleem in de batterij die moet worden vervangen.

Hoe de batterij te vervangen?
Hoe de batterij te vervangen?

Noodzakelijk

Systeemeenheid, "+" schroevendraaier, vervangbare batterij

instructies:

Stap 1

Wanneer je de computer langer dan 3 jaar gebruikt, raakt de batterij op het moederbord leeg. Deze batterij is qua samenstelling vergelijkbaar met een conventionele elektronische of kwartsklokbatterij. Ze werken volgens hetzelfde principe en een periode van 3-4 jaar voor dergelijke batterijen is van cruciaal belang. Voor een stabiele werking van de systeemdatumweergave wordt aanbevolen om de batterij te vervangen, bovendien heeft de batterij gedeeltelijk invloed op de stabiele werking van de hele computer.

Stap 2

Voordat u begint met het vervangen van de oude batterij door een nieuwe, koppelt u alle draden los van het lichtnet. Om statische elektriciteit te voorkomen, gebruikt u een schroevendraaier om een metalen voorwerp aan te raken. Draai de systeemeenheid met de achterkant naar u toe, gebruik een kruiskopschroevendraaier om de zijwand van de systeemeenheid te demonteren.

Stap 3

Nadat u het deksel van de systeemeenheid hebt verwijderd, legt u deze op zijn kant - dit maakt het gemakkelijker om de locatie van de batterij op het moederbord te vinden. De batterij heeft de afmetingen van een munt van 5 roebel, dus het zal niet moeilijk zijn om deze te vinden. U kunt elk scherp voorwerp gebruiken om de batterij te verwijderen. Druk op de zijbalk van de batterijhouder, deze moet vanzelf uit de connector springen.

Stap 4

Neem vervolgens een nieuwe batterij en vervang deze door de oude batterij. Monteer de systeemeenheid en sluit deze aan op het netwerk door alle hierboven beschreven stappen in omgekeerde volgorde uit te voeren.

Aanbevolen: