Een Telefoonscherm Repareren

Inhoudsopgave:

Een Telefoonscherm Repareren
Een Telefoonscherm Repareren

Video: Een Telefoonscherm Repareren

Video: Een Telefoonscherm Repareren
Video: Zelf je iPhone scherm repareren in 3 minuten! 2024, Mei
Anonim

Je hebt je telefoon laten vallen en het scherm kapot gemaakt. Dit kan iedereen overkomen. Gelukkig is het vervangen van een telefoonscherm relatief eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt is het display zelf en een speciale schroevendraaierset.

Een telefoonscherm repareren
Een telefoonscherm repareren

Noodzakelijk

  • Nieuw scherm
  • Speciale schroevendraaierset
  • Pot voor kleine onderdelen

instructies:

Stap 1

Raak niet in paniek, zelfs als uw telefoon enkele duizenden roebel kost. Het beeldscherm is niet het duurste onderdeel ervan. Schermen voor de meeste telefoons worden verkocht voor ongeveer 300 roebel. Alleen zeer grote displays kosten ongeveer duizend roebel.

Stap 2

Breng je telefoon naar een winkel die onderdelen voor mobiele telefoons verkoopt. Laat het aan de verkoper zien en hij vertelt je direct welk scherm je nodig hebt en of het op voorraad is.

Stap 3

Als je zelf het display gaat veranderen en je hebt geen speciale schroevendraaiers, koop ze dan in dezelfde winkel. Probeer de telefoon nooit te openen met een gewone schroevendraaier. Je zult de splines op de schroeven verpesten, waarna het onmogelijk is om ze los te draaien.

Stap 4

Stop het scherm niet in uw zak - het is erg kwetsbaar. Draag het in een tas naar huis.

Stap 5

Als je zelfs maar een beetje twijfelt aan je capaciteiten, is het beter om de telefoon en het display onmiddellijk aan de dichtstbijzijnde werkplaats te geven. U zult meer geld uitgeven aan de vervanging ervan, maar het resultaat is gegarandeerd. Als je telefoon een aanraakscherm heeft, zou zelfs een ervaren vakman het scherm niet moeten vervangen.

Stap 6

Voer in de zoekmachine een zoekopdracht in zoals: "hoe display te vervangen in (naam telefoonmodel)". Zoek een geïllustreerde stapsgewijze handleiding voor het vervangen van het scherm van uw telefoon.

Stap 7

Selecteer het bit uit de set schroevendraaiers dat overeenkomt met het type sleuf op de schroeven die in uw telefoon worden gebruikt. Plaats het in het handvat van de schroevendraaier en sluit vervolgens onmiddellijk de wijzerplaat om te voorkomen dat u de rest van de bits verliest. Zet de telefoon uit, verwijder de simkaart en de batterij. Zet ze op een plek waar ze niet verloren gaan.

Stap 8

Volg bij het demonteren van de telefoon alle aanbevelingen van de handleiding precies op. Alle onderdelen die klein genoeg zijn, zet je niet op tafel, maar in een potje. Anders veeg je ze met één onzorgvuldige beweging van de tafel op de grond. Dit geldt vooral voor schroeven. Zorg ervoor dat u noteert welke lengtes schroeven overeenkomen met welke gaten in de telefoon.

Stap 9

Het vervangen van het display gebeurt in de meeste gevallen zonder solderen, dus een soldeerbout is niet nodig. Doe dit voorzichtig om het nieuwe scherm niet te verpletteren.

Stap 10

Monteer de telefoon in omgekeerde volgorde. Zorg ervoor dat u alle verwijderde onderdelen opnieuw installeert.

Stap 11

Plaats de simkaart en batterij terug in de telefoon. Schakel het in en zorg ervoor dat het nieuwe scherm werkt. Zorg er ook voor dat alle knoppen er nog in werken, evenals trillingen, microfoon en luidspreker.

Aanbevolen: