Hoe Kom Je Erachter Waarmee De Foto Is Gemaakt?

Inhoudsopgave:

Hoe Kom Je Erachter Waarmee De Foto Is Gemaakt?
Hoe Kom Je Erachter Waarmee De Foto Is Gemaakt?

Video: Hoe Kom Je Erachter Waarmee De Foto Is Gemaakt?

Video: Hoe Kom Je Erachter Waarmee De Foto Is Gemaakt?
Video: Maak een filmpje van foto's met gratis app iMovie of Quick 2024, Mei
Anonim

Bij het maken van digitale foto's slaan apparaten - digitale camera's en camcorders, DSLR-camera's, mobiele telefoons en tabletcomputers - in de regel informatie over het apparaatmodel op, evenals enkele gegevens over de optica-instellingen tijdens het fotograferen, in de foto.

Hoe kom je erachter waarmee de foto is gemaakt?
Hoe kom je erachter waarmee de foto is gemaakt?

instructies:

Stap 1

Na het verwerken van de foto in de foto-editor, zal het onmogelijk zijn om erachter te komen waarop de foto is gemaakt. Ook bij het overzetten van foto's via sociale netwerken en internetdiensten die compressie gebruiken, wordt alle informatie over het apparaat waarop de foto is gemaakt volledig gewist.

Daarom kunt u alleen informatie over het fotoapparaat vinden als u over de originele onbewerkte foto's beschikt.

Stap 2

Selecteer hiervoor het digitale fotobestand waarin u geïnteresseerd bent op uw computer en klik er met de rechtermuisknop op. Selecteer in het contextmenu het laatste item "Eigenschappen". Het eigenschappenvenster voor deze foto wordt voor u geopend.

Stap 3

Klik op het tabblad Details. Daarin ziet u twee kolommen: "Eigendom" en "Waarde". Ook op dit tabblad ziet u de categorieën van eigenschappen en waarden, en de eerste is "Beschrijving". Zoek de categorie "Camera" - in deze categorie ziet u informatie over het opnameapparaat. De naam van de camerafabrikant en het model worden hier weergegeven. Als het een smartphone of tablet is, ziet u de naam en het model van dit toestel, bijvoorbeeld HTC Desire (smartphone) of Apple iPad (tablet)

Naast de merknaam van de fabrikant en het model van de optiek, kunt u de volgende afbeeldingsparameters als volgt bekijken:

- diafragma;

- blootstelling;

- ISO-snelheid;

- belichtingscompensatie;

- brandpuntsafstand;

- helderheid;

- belichtingsmeting;

- afstand tot het object;

- flitsmodus en zijn energie;

- brandpuntsafstand, equiv. 35mm.

Stap 4

Verder, als de camera professioneel is, ziet u een blok met informatie over de cameralens - fabrikant en model, de flitser, evenals het serienummer van de camera.

Aanbevolen: