Wat Is Bluetooth En Hoe Gebruik Ik Het?

Inhoudsopgave:

Wat Is Bluetooth En Hoe Gebruik Ik Het?
Wat Is Bluetooth En Hoe Gebruik Ik Het?

Video: Wat Is Bluetooth En Hoe Gebruik Ik Het?

Video: Wat Is Bluetooth En Hoe Gebruik Ik Het?
Video: What is BLE? (2020) | Bluetooth Low Energy | Learn Technology in 5 Minutes 2024, Mei
Anonim

Bluetooth is de technologie die IrDa met succes heeft vervangen. Met behulp van deze technologie kunnen eigenaren van mobiele apparaten en laptops verschillende informatie verzenden.

Wat is Bluetooth en hoe gebruik ik het?
Wat is Bluetooth en hoe gebruik ik het?

Bluetooth is een technologie waarmee mobiele apparaten (sommige computers) gegevens kunnen verzenden en verbinding kunnen maken met een ander apparaat. Het grote voordeel van deze technologie is dat er geen kabels of andere draden nodig zijn om deze te gebruiken. De naaste voorouder van Bluetooth is IrDa. In tegenstelling tot Bluetooth vereist IrDa een speciale poort in het apparaat en deze moeten worden gecombineerd om gegevens over te dragen. Het nadeel van deze infraroodpoort is dat deze gegevens met lage snelheden overdraagt.

Kenmerken van gegevensoverdracht via Bluetooth

Zoals hierboven vermeld, stelt Bluetooth-technologie eigenaren van verschillende apparaten in staat om informatie met hoge snelheden en zonder het gebruik van verschillende kabels, enz. een ingebouwde Bluetooth-adapter hebben. Elk van deze apparaten zoekt automatisch naar anderen nadat de adapter is ingeschakeld. Tot voor kort was de straal van het zoeken naar andere apparaten en het verzenden van informatie 10 meter. Tegenwoordig is de straal bijna 100 m. Dit komt doordat er tegenwoordig meer draadloze muizen, toetsenborden en andere apparaten zijn die via Bluetooth op een computer kunnen worden aangesloten, in plaats van dikke draden hiervoor te gebruiken.

Bluetooth installeren en configureren

De meeste gebruikers vinden dat het installeren en configureren van Bluetooth het moeilijkste is. Enerzijds klopt dit. Allereerst moet je ervoor zorgen dat je een Bluetooth-adapter hebt, en als je er geen hebt, is het beter om er een te kopen en te installeren. Om de Bluetooth-adapter op een pc te plaatsen, hoeft u deze alleen maar in de USB-connector te steken (meestal bevinden ze zich aan de achterkant van de computereenheid of op het voorpaneel). Het apparaat zou dan automatisch door de computer moeten worden gedetecteerd. Als dit niet gebeurt, moet u de stuurprogramma's installeren (meestal met de adapter). Wanneer de stuurprogramma's zijn geïnstalleerd, moet u met de rechtermuisknop op het Bluetooth-pictogram klikken, dat zich op het paneel in de rechterbenedenhoek van het scherm of op het bureaublad bevindt. Selecteer in het contextmenu dat verschijnt "Bestand accepteren". Het programma zoekt automatisch naar alle benodigde apparaten en wanneer u de uwe vindt, kunt u eenvoudig bestanden van het ene apparaat naar het andere overbrengen.

Om met Bluetooth te kunnen werken, moet je deze adapter op het ene en het andere apparaat inschakelen. Wanneer het automatisch scannen is voltooid, moet u uw apparaat in de lijst zoeken en er verbinding mee maken. Vervolgens kan de gebruiker eenvoudig bestanden overzetten van de telefoon naar de computer of omgekeerd.

Aanbevolen: