Wat Is Spotify En Hoe Gebruik Je Het?

Inhoudsopgave:

Wat Is Spotify En Hoe Gebruik Je Het?
Wat Is Spotify En Hoe Gebruik Je Het?

Video: Wat Is Spotify En Hoe Gebruik Je Het?

Video: Wat Is Spotify En Hoe Gebruik Je Het?
Video: Hoe werkt Spotify App 2024, April
Anonim

Met de Spotify-audiostreamingservice kun je gratis en legaal naar muziek luisteren. Nu is deze unieke service niet alleen beschikbaar in Amerika, maar ook in de meeste Europese landen, een aantal Aziatische landen, Nieuw-Zeeland en Australië.

Wat is Spotify en hoe gebruik je het?
Wat is Spotify en hoe gebruik je het?

Uit de geschiedenis van de Spotify-service

Deze muziekdienst werd de eerste in zijn soort, er zijn tegenwoordig niet veel analogen. Hiermee kunt u in de vrije stijl naar muziekcomposities luisteren zonder ze naar uw computer te downloaden, dat wil zeggen online: bijna als een radio. De volledige Spotify-service is compatibel met verschillende apparaten en belangrijke besturingssystemen en stelt gebruikers in staat om ook enkele van hun entertainmentsystemen te gebruiken. Met de zoekfunctie vind je:

  • specifieke artiesten;
  • afspeellijsten;
  • muziek albums.

Binnen Spotify kan de gebruiker afspeellijsten maken, wijzigen, bewerken en deze ook delen met zijn vrienden over de hele wereld. Er zijn drie tientallen miljoenen nummers beschikbaar voor de service. En hun aantal groeit met de dag. Volgens Spotify zijn er meer dan 150 miljoen mensen geregistreerd op dit systeem, bijna de helft van de gebruikers gebruikt de diensten op betaalde basis.

In het voorjaar van 2018 maakten de makers van Spotify bekend dat ze van het systeem een naamloze vennootschap willen maken. De handel in aandelen begon vrijwel direct na registratie. De totale kapitalisatie van het bedrijf bedroeg meer dan $ 23 miljoen.

Geografie van Spotify

Het geografische bereik van Spotify is indrukwekkend. De service is beschikbaar in de markten van 65 landen over de hele wereld. De uitbreiding begon in 2008. Dan zou Spotify gebruikt kunnen worden in de Scandinavische landen, Spanje en Frankrijk. In 2009 werd het Verenigd Koninkrijk aan deze landen toegevoegd. Even later kwam het volgende in het systeem:

  • Nederland;
  • VS;
  • België;
  • Oostenrijk;
  • Zwitserland.

Een jaar later begon muziek via Spotify te worden beluisterd in Duitsland, Nieuw-Zeeland, Luxemburg, Ierland, Australië.

Daarna kwamen Polen, Italië, Mexico, Portugal, Maleisië, Singapore, Litouwen, Letland, Griekenland, Argentinië aan de beurt. Luister naar muziek via Spotify in China, Brazilië, Canada, Japan, Indonesië en de Filippijnen. In 2017 trad Thailand toe tot de lijst van landen die deelnemen aan dit muziekcarnaval.

In 2014 was Spotify klaar om Rusland te veroveren, waar de bekendheid van de dienst was gezonken. De oprichters van het bedrijf slaagden er zelfs in om een rechtspersoon in de Russische Federatie te registreren, die OOO Spotify heette. De lancering van het project, gepland voor de eerste helft van 2015, heeft echter nog niet plaatsgevonden. De plannen werden tussenbeide gekomen door de economische crisis die zich over heel Rusland verspreidde. Zoals een van de toonaangevende Spotify-managers opmerkte, zijn Russische consumenten niet zo gewend om voor muziekcontent te betalen.

Binnenlandse internetgebruikers luisteren echter graag naar muziek in de populaire streamingmodus. Het VKontakte-netwerk heeft de Russen dit geleerd. Vandaag, voor het succes van het project in Rusland, zal Spotify moeten aantonen dat deze service verschilt van zijn concurrenten in zijn voordelen. In juni 2018 werd bekend dat het serviceteam van Spotify opnieuw was begonnen met de voorbereidingen voor de lancering van zijn vestiging in Rusland. Misschien hoeven liefhebbers van binnenlandse muziek niet lang te wachten op de komst van de populaire service.

Kenmerken en kenmerken van de Spotify-service

De ontwikkelaars van de streamingdienst gebruikten het Spotify Model-framework om de basisprincipes van muziekluistersoftware te schalen.

Binnen het bedrijf zijn langdurige experimenten met dit model uitgevoerd. Het resultaat is een softwareproduct dat is gebouwd op goed gedefinieerde strategieën, samenwerkingsprincipes en rollen. Experts zijn van mening dat interacties binnen een programma op een originele manier zijn ontworpen en gestructureerd.

De service heeft drie streaming-bitrates geleverd, die elk met succes kunnen concurreren met de alternatieve parameters van andere services.

Geluidsparameters en kwaliteit:

  • Normaal (96 Kbps);
  • Hoog (160 Kbps);
  • Extreem (320 Kbps).

De Spotify-service gebruiken

Het feit dat de populaire muziekdienst nog geen wortel heeft geschoten in Rusland, betekent niet dat het hier onmogelijk is om hem te gebruiken.

U moet een VPN gebruiken om verbinding te maken met Spotify. Voor dit doel zijn er veel toepassingen uitgevonden die kunnen worden gebruikt voor personal computers en smartphones.

Als mensen het over VPN hebben, betekent dit dat ze virtuele privénetwerken bedoelen die bovenop het wereldwijde netwerk draaien. Daarom kunt u vanaf elke locatie verbinding met ze maken. Het gebruik van een VPN is eenvoudig; het is niet verboden door de Russische wet. Virtuele privénetwerken worden veel gebruikt door overheids- en commerciële structuren. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een VPN-server op een van de lokale computers of in het datacenter. Het is ermee verbonden via een VPN-client op het apparaat van de gebruiker. Hierdoor blijkt dat de gebruiker vanuit een ander land de site van dezelfde Spotify-dienst bezoekt. Bijvoorbeeld uit Duitsland of Zweden.

Open de Spotify-website, start de bijbehorende app. Schrijf je erin in. Bestudeer de gebruikershandleiding en raak vertrouwd met de bedieningselementen van de applicatie. Dat is genoeg om aan de slag te gaan met Spotify. Wanneer je zeker weet dat de muziek speelt, kun je de VPN uitschakelen. De dienst beslist dat u relatief gezien op vakantie bent gegaan en buiten uw land rust. In dit geval wordt de toegang tot inhoud niet voor u uitgeschakeld.

Na twee weken krijg je een waarschuwing te zien dat je te lang het land uit bent geweest. Dit probleem kan eenvoudig worden verholpen: u moet opnieuw verbinding maken met de VPN, uw gebruikersnaam en wachtwoord invoeren en vervolgens weer rustig naar uw favoriete muziek luisteren.

Houd er rekening mee dat Spotify een gedeeltelijk betaalde abonnementsservice is. U zult dus geld moeten uitgeven om toegang te krijgen tot het volledige dienstenaanbod (premium). De kosten van een standaardpakket variëren van land tot land, maar gemiddeld kost een klant ongeveer $ 7-8. Een premium abonnement kan duurder zijn.

De makkelijkste manier om voor zo'n abonnement te betalen is via PayPal. Registreer daar een rekening en koppel er uw bankkaart aan. Geef in uw account aan dat u inwoner bent van Europa, als dit niet in tegenspraak is met de werkelijke stand van zaken. Als u daadwerkelijk een aanzienlijk deel van uw tijd in Europa of de VS doorbrengt, hoeft u niets overbodigs te bedenken.

Registreren bij Spotify en het systeem starten

Registratie in de service lijkt u eenvoudig. Navigeer met uw favoriete webbrowser naar de startpagina van de muziekservice. Klik op de groene knop met het label "Gratis te gebruiken".

Vul je gegevens in door de daarvoor bestemde velden in te vullen (e-mailadres, wachtwoord van de muziekdienst, gebruikersnaam, geboortedatum, geslacht).

De gebruiker heeft de mogelijkheid om de gegevens van zijn account op het sociale netwerk Facebook te gebruiken voor registratie.

Vink het vakje aan naast "Ik ben geen robot". U vindt dit venster onderaan de pagina. Het is mogelijk dat het systeem aanbiedt om een extra test voor "menselijkheid" te doorstaan en meerdere afbeeldingen over een specifiek onderwerp te selecteren.

Klik op de knop "Registreren" onderaan de pagina. Uw Spotify-account is succesvol aangemaakt. Pas je avatar aan.

Download en installeer de app via de links op de Spotify-pagina.

Om Spotify te starten, klikt u op het pictogram dat eruitziet als een groene cirkel met horizontale zwarte lijnen. Op de computer moet u dubbelklikken op de snelkoppeling.

Log in op de dienst met uw naam (e-mailadres) en wachtwoord. De hoofdpagina wordt onmiddellijk geopend, waar u uw favoriete nummers kunt zoeken en beluisteren.

Maak kennis met de dienst. Aanbevolen artiesten, populairste afspeellijsten, nieuwe muziek en ander materiaal waarin u waarschijnlijk geïnteresseerd zult zijn, verschijnen op de startpagina.

Aanbevolen: