Wat Is MG In Samp En Hoe Gebruik Ik Het?

Inhoudsopgave:

Wat Is MG In Samp En Hoe Gebruik Ik Het?
Wat Is MG In Samp En Hoe Gebruik Ik Het?

Video: Wat Is MG In Samp En Hoe Gebruik Ik Het?

Video: Wat Is MG In Samp En Hoe Gebruik Ik Het?
Video: ЛУЧШАЯ РАБОТА В SAMP MOBILE НА АНДРОИД 2024, April
Anonim

Veel gamers die bekend zijn met de gameserie van de grote autodief GTA, hebben ooit veel tijd doorgebracht (en nog steeds) in de online versie van GTA San Andreas. De multiplayer-versie werd verliefd op gebruikers, voornamelijk in twee modi: overval, waar er geen regels zijn en het principe van Deathmatch en een analoog van het echte leven waar je moet werken (RP). Maar zowel daar als daar hadden ze hun eigen geboden en regels. Wat betekent MG in Samp en hoe gebruik ik het?

Wat is MG in Samp en hoe gebruik ik het?
Wat is MG in Samp en hoe gebruik ik het?

Waarom de RP-modus in SAMP populair werd

De meest plezierige en geliefde spelmodus van gamers in SAMP is RP, of Role Play (rollenspel). De eigenaardigheid van deze modus is dat deze perfect past en goed is ontwikkeld in GTA San Andreas - een game die niet is gebaseerd op de role-playing-component.

Een andere reden voor de populariteit van de RP-modus is dat ten tijde van de release van GTA San Andreas en de San Andreas MultiPlayer-add-on, veel game-ontwikkelaars voornamelijk shooters maakten. Dat wil zeggen, er waren er veel, dus veel gamers misten een RPG-component. Het is eigenlijk om deze reden dat veel gebruikers de RP-modus kozen en enkele uren aan het spelen van het spel besteedden.

Als alles duidelijk is met de modus en iedereen bekend is met RPG-games, wat is dan de essentie van de mechanica van RP-servers waarop je rollen moet spelen?

Beeld
Beeld

Het blijkt dat de Role Play-modus een van de spelvoorwaarden is in GTA SA. Dat wil zeggen, de spelwereld van de grote autodief zal precies hetzelfde zijn als in de originele versie, maar in de Rollenspel-modus creëren de server en ontwikkelaars enkele wetten, beperkingen en kaders, evenals bijna enkele honderden andere belangrijke details die verantwoordelijk zijn voor het functioneren van de spelserver.

In de RP-modus ontvangt een persoon, die voor het eerst op de server verschijnt, een personage, een certificaat en vervolgens een baan en begint de gekozen rol te spelen.

Tegelijkertijd kan het personage onder het bevel van de gebruiker gewoon werken en leven van een salaris, ernaar streven om een carrière op te bouwen, een bedrijf op te richten, enzovoort. En de keuze is hier niet toe beperkt - je kunt politieagent worden, het pad van een illegaal nemen of gewoon een kluizenaar binnengaan. Dat wil zeggen, het leven op elke server, als het populair genoeg is, gaat zelfs vandaag door en kookt, ondanks het feit dat er vele jaren zijn verstreken sinds de release van GTA SA.

Kenmerken van interactie tussen gebruikers

Tegenwoordig zijn er een groot aantal gameprojecten gebaseerd op of met een multiplayer-modusfunctie. En in veel van deze projecten kun je communiceren via een microfoon, en communicatie kan plaatsvinden tussen teamleden of tussen alle gebruikers van het spel, als we het hebben over een rollenspelproject.

In GTA wordt dit echter allemaal niet gebruikt, en in plaats van de microfoons en voicechats die tegenwoordig bekend zijn, zorgt GTA SAMP voor communicatie via in-game chat. Daarin kunnen spelers met elkaar praten en tal van in-game acties uitvoeren. En elk van deze acties, van het kiezen van een baan tot het kopen van kleding in de dichtstbijzijnde winkel, zijn bepaalde commando's die de gebruiker op een bepaald moment moet invoeren.

Beeld
Beeld

In het geval van RP is er echter een heel belangrijk punt waar u op moet letten: op elke SAMP-server die kan communiceren en zijn rol kan spelen, is er een vrij strikt onderscheid tussen notRP- en RP-berichten.

In het geval dat de gebruiker iets namens zijn eigen personage schrijft, hoeft hij zich geen zorgen te maken over het toevoegen van extra letters of symbolen, omdat de gamechat een plaats is waar communicatie tussen rolpersonages plaatsvindt. En elk bericht dat geen extra tekens of afkortingen heeft, is een RP-bericht.

Maar wat zijn dan geen RP-berichten? Dit is alles wat de speler precies als persoon wil zeggen, en niet als speelbaar personage. In dit geval is het noodzakelijk om het bericht van de persoon tussen dubbele haakjes te plaatsen, dat wil zeggen, maak het als volgt: ((tekst)).

Wat betekent metagaming-sump?

Dus in GTA SAMP zijn er een groot aantal zeer verschillende berichten en termen, en de meest gebruikte onder gebruikers in RP-modus is Metagaming, of MG. Wat is metagaming?

De term Metagaming verwijst naar al die berichten die niet in een standaardvorm worden verzonden. Dat wil zeggen, in het geval dat een gebruiker berichten naar een openbare of privéchat verzendt, niet van zijn personage, maar van hemzelf, maar dergelijke berichten niet tussen haakjes heeft geplaatst, worden dergelijke berichten aangeduid met de MG-definitie.

Opgemerkt moet worden dat dit aspect van berichten tussen gebruikers strikt wordt gecontroleerd door het beheer van de gameservice, en al die gebruikers die de communicatieregels overtreden, worden gestraft door de beheerders of moderators van de service.

Andere afkortingen gebruikt in GTA SAMP

Natuurlijk gebruiken gebruikers in het spel GTA SAMP ook veel andere symbolen en commando's, waarmee ze vertrouwd moeten zijn voordat ze SAMP spelen. Er is bijvoorbeeld een PK-commando, waarbij de gebruiker terugkeert naar dezelfde plaats waar zijn personage werd vernietigd. Er is ook de term BH, en dit is de techniek die in notRP-spelmodi mag worden gebruikt. Welke andere termen worden gebruikt op de verschillende GTA SAMP-servers en wat betekenen ze voor gebruikers?

Beeld
Beeld

Dit zijn de meest voorkomende opdrachten in het gaming-universum:

  1. DM - het doden van een ander GTA SAMP-personage zonder reden.
  2. DB - een ander personage doden met een auto of een personage in de auto.
  3. TK - leden van je squadron vermoorden.
  4. RP is een spelmodus in GTA SAMP, waarbinnen elke gebruiker de gekozen rol moet oefenen.
  5. MG - het gebruik van alle informatie en gegevens uit de echte wereld binnen de gameserver en chat.
  6. GM - schakel de god-modus in.
  7. PG - het personage van de held van zichzelf. Dit concept kan bijvoorbeeld worden voorgeschreven door de persoon die, zonder wapens, naar een andere persoon met wapens gaat.
  8. RK - de terugkeer van de held precies naar de plaats waar hij werd gedood.
  9. BC - versnelde run van de gebruiker met grote sprongen.

Houd er rekening mee dat alle bovenstaande termen alleen tussen haakjes mogen worden geschreven. Op sommige servers worden dergelijke haakjes geschreven door op een bepaalde toets te drukken of aangegeven met aanhalingstekens . Dit zijn de basisregels waarop de correspondentie tussen gebruikers wordt geleid.

Ook op de servers zijn er definities van het Wetboek van Strafrecht (Strafwetboek), AK (Academisch Wetboek) en ЗЗ (Groene Zone). Het is ten strengste verboden om in de groene zone te schieten. In GTA SAMP kunnen dit ziekenhuizen, het gebied bij het stadhuis, treinstations en andere plaatsen zijn.

Mogelijke straffen voor gebruikers

Elke gameserver heeft zijn eigen regels, en de bijzonderheden van het gebruik van de term metagaming vormen daarop geen uitzondering. Daarom zal voor elk van de schendingen van de gebruiker worden gestraft door de beheerder.

Beeld
Beeld

Een beheerder is een personage wiens belangrijkste verantwoordelijkheden het naleven van serverregels omvatten. Hij deelt ook de volgende straffen uit:

  1. Ban is een straf waarna het spelpersonage niet verder kan spelen. Tegelijkertijd is het voor een persoon verboden om te spelen totdat de ban is opgeheven of totdat de termijn afloopt.
  2. Varn is een straf waarbij de gebruiker simpelweg uit de organisatie wordt gezet. Tegelijkertijd zal hij niet langer in staat zijn om lid te worden van deze organisatie of een andere vleesorganisatie tot het verstrijken van de varna.
  3. Kick is de eenvoudigste straf die wordt uitgedrukt in het vertrek van de speler uit de spelsessie.
  4. Chatverbod is een chatbeperking voor een individuele speler die de regels heeft overtreden.
  5. Fort DeMorgan is een soort straf, uitgedrukt in het opsluiten van de gebruiker op een militaire basis. De bijzonderheid is dat het spelpersonage er niet uit kan kiezen.

Natuurlijk kunnen veel uitdrukkingen complete onzin zijn voor ongeschoolde gebruikers, maar degenen die op RP en andere servers spelen, weten dat ze allemaal iets betekenen en zijn gewend om te communiceren met andere spelers en de gamewereld als geheel.

Aanbevolen: