Hoe Gps-tracker Werkt

Inhoudsopgave:

Hoe Gps-tracker Werkt
Hoe Gps-tracker Werkt

Video: Hoe Gps-tracker Werkt

Video: Hoe Gps-tracker Werkt
Video: HOE WERKT GPS? // Willem Wever // #38 2024, Mei
Anonim

Onlangs zijn apparaten met betrekking tot GPS-satellieten erg populair geworden: auto- en toeristennavigators, evenals volgapparatuur - GPS-trackers. De laatste kan zowel bij vrachtvervoer worden gebruikt als om zich geen zorgen te maken over een kind of een huisdier en hun locatie te volgen op gespecialiseerde sites of door punten die naar een mobiel nummer worden gestuurd.

GPS-trackers
GPS-trackers

Noodzakelijk

GPS-tracker, mobiele telefoon, personal computer

instructies:

Stap 1

De bediening van de GPS-tracker is tegelijkertijd eenvoudig en complex. De technologie zelf voor de gebruiker van het apparaat ziet er heel eenvoudig uit: een klein apparaat dat in een auto kan worden geplaatst, aan een kind kan worden gegeven of aan de halsband van een hond kan worden gehangen, ontvangt gegevens van aardse satellieten over de locatie met behulp van een GPS-ontvanger en verzendt vervolgens deze gegevens naar een gespecialiseerde website op internet, evenals naar de mobiele telefoon van de eigenaar van de tracker. De eigenaar kan het hele pad langs de kaart op de site online volgen vanaf elk apparaat (tablet, pc of telefoon).

Stap 2

Technisch is alles een beetje ingewikkelder. De tracker kan niet werken zonder een vooraf geïnstalleerde simkaart, die via GPRS (mobiel internet) informatie over locatiepunten op de kaart naar uw mobiele telefoon en naar gespecialiseerde sites stuurt. Dankzij de track die op de site is gemaakt, kun je niet alleen de locatie van het apparaat bepalen, maar ook het hele pad volgen (zo kun je bijvoorbeeld zien of het kind spijbelt). De functie van het opslaan van de route is ook nodig voor mensen die betrokken zijn bij vrachtvervoer om onderweg waardevolle goederen te volgen.

Stap 3

In gevallen waar er geen manier is om GPS-signalen op te vangen (hoge bewolking, regen, gesloten ruimte), zijn trackers verbonden met GSM-netwerken. Dit geeft een meer uitgesproken fout bij het vinden van de tracker, maar het wordt berekend als slechts 100-150 meter.

Stap 4

Bij het afwijken van de route kan de eigenaar van de tracker de functie van het luisteren naar geluiden rondom de tracker inschakelen. De microfoon is niet heel sterk, waardoor je alleen hoort wat er heel dicht bij het toestel gebeurt, maar soms is dit heel geruststellend voor ouders die zich zorgen maken over hun kinderen. Daarnaast kan de GPS-tracker ook de "SOS-knop"-functies uitvoeren. Het is uiterst handig voor communicatie in gevallen waarin het niet mogelijk is om een mobiele telefoon te gebruiken. Het gewenste telefoonnummer wordt vooraf in het geheugen van de tracker gehamerd, daarna volstaat één druk op de knop. Daarnaast kun je 2-3 extra nummers toevoegen om de tracker als reserve mobiele telefoon te kunnen gebruiken.

Stap 5

De meeste GPS-trackers werken op batterijen, dus vergeet deze laatste niet op te laden. Hoe vaker het signaal van het apparaat wordt verzonden, hoe sneller de batterij leeg raakt. Ook is de accu geplant door het gebruik van extra functies: een tril- en valsensor, een alarmknop en het luisteren naar achtergrondgeluiden.

Aanbevolen: