Waarom Werkt De Verbinding Slecht?

Inhoudsopgave:

Waarom Werkt De Verbinding Slecht?
Waarom Werkt De Verbinding Slecht?

Video: Waarom Werkt De Verbinding Slecht?

Video: Waarom Werkt De Verbinding Slecht?
Video: internet verbinding problemen herstellen 2024, April
Anonim

Wie heeft er geen slechte verbindingskwaliteit ervaren? Sterke geluiden, vervormde stem, traag internet, waarvan de toegang periodiek verdwijnt - dit is allemaal bekend bij iedereen die ooit communicatie heeft gebruikt. Maar waarom is communicatie zo slecht?

Waarom werkt de verbinding slecht?
Waarom werkt de verbinding slecht?

instructies:

Stap 1

De kwaliteit van de gegevensoverdracht die via een bepaald kanaal wordt uitgevoerd, kan zowel door de fout van de gebruiker of operator als door redenen buiten hun controle verslechteren. Een veel voorkomende fout van abonnees van mobiele operators is het gebruik van een mobiele telefoon in een kelder, een ondergrondse passage, een lift met metalen wanden. Vergeet ook niet dat veel woongebouwen zijn gebouwd van gewapend beton. Dit materiaal schermt elektromagnetische straling in iets mindere mate af - in zo'n huis is het soms voldoende om slechts een halve meter met het apparaat te bewegen om de ontvangst drastisch te verbeteren. Bovendien is het in een huis van gewapend beton moeilijk om decimeter-tv-kanalen op een binnenantenne te ontvangen - in dit geval moet deze naar het raam worden gebracht.

Stap 2

De transmissie van radiogolven in verschillende banden wordt beïnvloed door weersomstandigheden en zelfs het tijdstip van de dag. In principe is deze invloed merkbaar op de omroepbanden - DV, SV, HF, in veel mindere mate - op VHF. Zonnestraling beïnvloedt de ionosfeer, die onder zijn invloed radiogolven op een andere manier begint te reflecteren. Mobiele communicatie werkt in een veel hoger frequentiebereik - centimeter. Hier is de invloed van het weer niet uitgesproken, maar in sommige gevallen, bij zonnig weer, daalt de kwaliteit van de communicatie merkbaar. In dit geval heeft de ionosfeer er niets mee te maken: de apparaten reageren op interferentie die door de zon zelf wordt veroorzaakt, omdat deze niet alleen zichtbaar licht uitstraalt. Er moet ook aan worden herinnerd dat straling in deze bereiken zich in een rechte lijn voortplant, vergelijkbaar met licht, en kan worden belemmerd door bijvoorbeeld gebouwen.

Stap 3

Veel hangt af van de kwaliteit van de apparatuur zelf. Radio's en televisies hebben een verschillende gevoeligheid, dus twee apparaten van verschillende merken kunnen, in de buurt, het signaal van dezelfde zender met verschillende kwaliteit ontvangen. De parameters van de radiomodules van mobiele telefoons en 3G-modems zijn ook verschillend, hetzelfde geldt voor de ingebouwde antennes.

Stap 4

Vrijwel alle consumentenelektronica is tegenwoordig uitgerust met schakelende voedingen. De meeste laagfrequente bereiken worden beïnvloed door interferentie van hen. Om deze reden is lange-, midden- en kortegolfontvangst in de stad moeilijk, maar nog steeds mogelijk met een goede buitenantenne. Pulsvoedingen hebben bijna geen effect op de werking van VHF-ontvangers, televisies en mobiele communicatie.

Stap 5

De communicatie via vaste en mobiele telefoons, evenals internettoegang, verloopt via de zogenaamde inbelkanalen. Dit betekent dat bij elke verbinding automatisch een keten van nodes wordt gebouwd die momenteel vrij zijn. Soms is het voldoende om de verbinding krachtig te verbreken en opnieuw tot stand te brengen om de verbinding te verbeteren. In sommige smartphones, met name op het Symbian-platform, is er voor het geforceerd verbreken van de internetverbinding een zogenaamde "Connection Manager" (in oudere versies - "Connection Manager").

Stap 6

Bij toegang tot internet via een mobiel kanaal wordt nog een factor toegevoegd aan de bovenstaande factor - de verandering van basisstations. Door de voortdurend veranderende ontvangstomstandigheden kan zelfs een stationaire telefoon periodiek overschakelen van het ene station naar het andere - degene waarvan het signaal op dit moment sterker is. Als de apparatuur echter niet goed werkt of overbelast is op een van de stations waarnaar onlangs is overgeschakeld, is het mogelijk dat de internetverbinding niet onmiddellijk wordt hersteld. Deze situatie doet zich vooral vaak voor als de overdracht wordt uitgevoerd van een station dat 3G ondersteunt naar een station dat niet compatibel is met deze standaard, of omgekeerd. Soms zijn er ook dergelijke storingen van basisstations die de verbinding met internet in het algemeen verhinderen, terwijl de spraakcommunicatie normaal werkt. Soms is het voldoende om de ondersteuningsdienst van de operator te bellen, te zeggen dat internet niet voor u werkt, uw locatie door te geven en de storing zal snel worden verholpen.

Aanbevolen: