Wat Is Er Speciaal Aan Een Google-tablet?

Wat Is Er Speciaal Aan Een Google-tablet?
Wat Is Er Speciaal Aan Een Google-tablet?

Video: Wat Is Er Speciaal Aan Een Google-tablet?

Video: Wat Is Er Speciaal Aan Een Google-tablet?
Video: The New 2013 Google/ASUS Nexus 7 in the Flesh 2024, Mei
Anonim

In juni 2012 werd een nieuwe tabletcomputer, ontwikkeld door Google, gepresenteerd op een tentoonstelling gewijd aan computertechnologie. Dit apparaat is vervaardigd door Asus, zoals blijkt uit het bijbehorende opschrift op de achterkant van de behuizing.

Wat is er speciaal aan een Google-tablet?
Wat is er speciaal aan een Google-tablet?

Op het eerste gezicht lijkt de Nexus 7-tablet misschien perfect. De prijs is slechts $ 199. In dit geval heeft de tablet een beeldscherm met een diagonaal van 7 inch en is de dikte van het toestel slechts 10,5 mm. Ondanks dat de Nexus 7 niet de dunste 7 inch tablet pc is, weegt hij slechts 340 gram.

De tabletcomputer ziet er zelfs anders uit dan zijn tegenhangers. De achterkant van de case is gemaakt van zacht plastic. Het lijkt erop dat het lichaam is omhuld met leer. Helaas is er, zoals de meeste 7-inch tablets, geen camera aan de achterzijde.

Als centrale processor is gekozen voor de Nvidia Tegra 3 chip, deze CPU heeft vier cores. De nominale klokfrequentie van elk van hen is gelijk aan 1,2 GHz. Het is nog onduidelijk waarom dit toestel zo'n krachtige processor met ingebouwde videochip nodig heeft.

Ten eerste mist de tablet een interface waarmee je externe beeldschermen kunt aansluiten. Die. video kan gewoon niet op het grote scherm worden weergegeven. Ten tweede ondersteunt de matrix van het eigen beeldscherm een resolutie van 1280x800 pixels, maar is het beeldscherm te klein om volledige presentaties weer te geven of films te kijken.

De Google Nexus 7 tabletcomputer heeft een micro-USB-poort. Helaas ondersteunt zelfs de huidige versie van Android OS - Jelly Bean niet de mogelijkheid om deze poort als een MHL-interface te gebruiken. Bovendien ondersteunt de tablet geen USB On-The-Go technologie. Dit betekent dat je er geen externe opslagapparaten op kunt aansluiten.

Dit is een belangrijk nadeel, omdat het eigen geheugen van de tablet slechts 8 (16) GB bedraagt. Het mist ook de mogelijkheid om microSD-geheugenkaarten en andere formaten aan te sluiten.

Ondanks al deze tekortkomingen is de Google Nexus 7 een prima smartphone voor persoonlijk gebruik. Het toestel werkt feilloos, reageert snel op commando's en kan 10 uur onafgebroken een videoclip afspelen.

Aanbevolen: