Hoe De Flits Uit Te Schakelen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Flits Uit Te Schakelen?
Hoe De Flits Uit Te Schakelen?

Video: Hoe De Flits Uit Te Schakelen?

Video: Hoe De Flits Uit Te Schakelen?
Video: 8 iPhone-instellingen die iedereen aan moet passen 2024, Maart
Anonim

In bijna alle moderne digitale camera's voor flitser kunt u verschillende bedrijfsparameters instellen. Ondanks de verschillen in techniek van verschillende merken is de flitsinstelling bij alle modellen ongeveer gelijk.

Hoe de flits uit te schakelen?
Hoe de flits uit te schakelen?

instructies:

Stap 1

De meeste moderne camera's hebben verschillende standaard fotografiemodi. De belangrijkste zijn de automatische modus (aangegeven met de letter A), handmatig of handmatig (letter M), sluiterprioriteit (Tv of Sv), diafragmaprioriteit (Av), evenals de zogenaamde scènemodi (portret, landschap, nachtopnamen, macro, fotograferen in een museum, enz.). De eenvoudigste manier om de flitser te verwijderen, is door op de bliksemschichtknop te drukken. Mogelijk moet u meerdere keren op drukken totdat er een doorgestreepte bliksemschicht op het camerascherm verschijnt. Maar in de automatische modus is de mogelijkheid om de flitser uit te schakelen niet bij alle cameramodellen beschikbaar.

Stap 2

Als de flitser niet uitgaat in de automatische stand, probeer dan de opnamestand te wijzigen. Dit kan met het scrollwiel aan de bovenzijde van de camera. In de regel kan de flitser in alle standen behalve automatisch worden uitgeschakeld. Een uitzondering kan de nachtopnamemodus zijn, wanneer u objecten moet markeren. Omgekeerd is de flitser in de liggende modus standaard uitgeschakeld. Naast het indrukken van de bliksemschichtknop kan de flitser ook worden uitgeschakeld met behulp van de joystick van de camera. Druk op OK en gebruik vervolgens de toetsen Omhoog, Omlaag, Links en Rechts om de bliksemschicht op het scherm te selecteren. Gebruik dezelfde toetsen om deze te wijzigen in de doorgestreepte.

Stap 3

In meer geavanceerde moderne camera's kunt u de flitsoutput verminderen. Selecteer Flitser of bliksemschicht in het cameramenu en gebruik vervolgens het scrollwiel of de toetsen Links en Rechts om de flitswaarde te verlagen. Misschien helpt dit je om de foto helder genoeg te maken, maar zonder overbelichting. Als mensen op de foto ogen hebben die rood glimmen, selecteert u de flitsmodus tegen rode ogen. Druk op de bliksemschichtknop totdat het oog op het scherm verschijnt.

Aanbevolen: