Hoe Een Lithiumbatterij Te Repareren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Lithiumbatterij Te Repareren?
Hoe Een Lithiumbatterij Te Repareren?

Video: Hoe Een Lithiumbatterij Te Repareren?

Video: Hoe Een Lithiumbatterij Te Repareren?
Video: Fix a Running Toilet...Fill Valve Replacement -- by Home Repair Tutor 2024, Mei
Anonim

Lithiumbatterijen worden als slim beschouwd, ze worden geleverd met een ingebouwde controller. Lithium is het meest actieve metaal, dus batterijen zijn compact en ruim. Ze bevatten 1,5-2 keer meer energie dan die van nikkel. Maar deze functie heeft ook een keerzijde. Het is bijna onmogelijk om batterijen te herstellen. Het is gemakkelijker om ze in goede staat te houden.

Hoe een lithiumbatterij te repareren?
Hoe een lithiumbatterij te repareren?

Het is nodig

Lithiumbatterijlader, draden met elektrische stekker

instructies:

Stap 1

Neem de werkingsregels in acht. Gebruik de batterij niet tot de minimale lading. Op deze manier verschillen lithiumbatterijen van nikkelbatterijen, waarvoor deze positie zelfs nuttig is en in sommige gevallen de oorspronkelijke capaciteit kan herstellen. Slimme batterijen moeten te allen tijde worden opgeladen en als ze helemaal leeg zijn, sluit ze dan zo snel mogelijk aan.

Stap 2

Gebruik niet alleen een oplader, maar ook een USB om de batterij regelmatig op te laden. Voor lithiumbatterijen zullen gedeeltelijke en frequente verbindingen met de stroombron niet schadelijk zijn, maar de levensduur verlengen.

Stap 3

Als de lading bijna het minimum is en er is geen speciaal apparaat bij de hand, sluit dan uw mobiele apparaat met een lithiumbatterij aan op de ingeschakelde computer met behulp van een USB-kabel. Als de batterij volledig leeg is, helpt deze methode niet.

Stap 4

Vermijd werken in de kou. Lithiumbatterijen verslechteren door deze omstandigheden. Ze zijn bestand tegen een paar minuten, maar je moet je niet laten meeslepen. Berg apparaten met dergelijke batterijen op in de binnenzakken van uw bovenkleding.

Stap 5

Een volledig opgeladen batterij niet oververhitten. De hoeveelheid lading is afhankelijk van de omgevingstemperatuur. En als het in de kou snel daalt, groeit het bij verhoogde temperaturen. Vermijd vooral in warme omgevingen alle soorten behuizingen voor apparaten met lithiumbatterijen. Als er gevaar voor oververhitting bestaat, sluit de oplader dan niet aan op het lichtnet, werk in autonome modus

Stap 6

Zorg voor vervangende batterijen en bewaar ze afzonderlijk opgeladen. De optimale vulgraad van de batterij voor langdurige opslag is 50 procent. In deze vorm kan een werkend apparaat tot zes maanden stil liggen.

Stap 7

Sluit de oplader aan als de batterij geen teken van leven vertoont. En laat het 15 minuten met rust. Als het opladen gedurende deze tijd niet is gestart, zal de batterij hoogstwaarschijnlijk niet worden hersteld.

Stap 8

Probeer het laatste redmiddel als het batterijbeheer niet reageert op het opladen. Verwijder het plakband van de batterij, verwijder het plastic frame en bevestig de draden volgens de polariteit rechtstreeks op de polen die de batterij verlaten. Begin met opladen. De batterij kan zich binnen 5-10 minuten herstellen. Breng het terug naar zijn oorspronkelijke vorm, plaats het in het apparaat en ga verder met opladen op de gebruikelijke manier.

Aanbevolen: