Hoe U Uw Telefoon Kunt Vinden Imei

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Telefoon Kunt Vinden Imei
Hoe U Uw Telefoon Kunt Vinden Imei

Video: Hoe U Uw Telefoon Kunt Vinden Imei

Video: Hoe U Uw Telefoon Kunt Vinden Imei
Video: Track Your Lost or Stolen Phone With IMEI Number!!!!! 2024, April
Anonim

Elk apparaat van de GSM-standaard krijgt een uniek, niet-herhalend nummer toegewezen - IMEI tijdens de fabricage. Het wordt in het geheugen van het apparaat geplaatst, aangegeven erop en op de verpakking.

Hoe u uw telefoon kunt vinden imei
Hoe u uw telefoon kunt vinden imei

instructies:

Stap 1

Om de IMEI van een telefoon met toetsenbord te achterhalen, verlaat u alle menu's naar het hoofdscherm en kiest u * # 06 #. Aangezien deze opdracht niet naar het mobiele netwerk wordt verzonden, maar door het apparaat zelf wordt verwerkt, moet u niet op de belknop drukken. Het scherm geeft het IMEI-nummer weer nadat het laatste teken van de opdracht is ingedrukt. U kunt dit nummer op dezelfde manier op een telefoon met touchscreen achterhalen, nadat u eerder het virtuele toetsenbord op het scherm hebt opgeroepen. Voor sommige apparaten op basis van Android OS wordt het IMEI-nummer ook gedupliceerd in de informatie over de telefoon die wordt weergegeven wanneer het overeenkomstige item van het menu "Instellingen" wordt geselecteerd.

Stap 2

Als uw telefoon een verwijderbare batterij heeft, schakelt u het apparaat uit, verwijdert u het deksel en de batterij en kijkt u naar de sticker eronder. Daar wordt onder andere ook de IMEI aangegeven. Nadat u het opnieuw hebt geschreven, plaatst u de batterij en het deksel en schakelt u het apparaat opnieuw in. Het is meestal onmogelijk om op deze manier een uniek telefoonnummer te achterhalen zonder een verwijderbare batterij, omdat dit meestal niet direct op de behuizing van het apparaat wordt aangegeven. Maar voor USB-modems, mobiele routers, embedded modems, enz. de aanduiding van IMEI direct op de behuizing (of op het bord, als de modem niet is uitgepakt) komt veel voor.

Stap 3

Veel telefoons en modems kunnen AT-commando's accepteren. Sluit het apparaat aan op de computer, start de terminalemulator (Minicom, Hyper Terminal, enz.), selecteer de poort waarop de telefoon of modem is aangesloten, voer de ATZ-opdracht in - het antwoord is Ok en geef vervolgens de AT + CGSN-opdracht - de IMEI wordt als reactie weergegeven. Voer geen opdrachten in waarvan u de betekenis niet kent - de telefoon kan beschadigd zijn, de gegevens erin, een gekozen nummer of een verzonden bericht, enz.

Stap 4

Bekijk de verpakking van de telefoon of modem - er moet ook een sticker of stempel met de IMEI op zitten. Soms staat dit nummer ook in de instructies. Overal - zowel in het geheugen van het apparaat als op de behuizing en op de doos - moeten dezelfde nummers worden aangegeven, waarin alle nummers samenvallen met één. Als dit niet het geval is, en ten minste één cijfer verschilt, kan het apparaat worden gestolen of geflitst.

Aanbevolen: