Hoe U Uw Nokia-telefoon-id Kunt Vinden

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Nokia-telefoon-id Kunt Vinden
Hoe U Uw Nokia-telefoon-id Kunt Vinden

Video: Hoe U Uw Nokia-telefoon-id Kunt Vinden

Video: Hoe U Uw Nokia-telefoon-id Kunt Vinden
Video: Nokia Mobiles Secret Codes very useful 2024, Mei
Anonim

Het identificatienummer van de mobiele telefoon is een speciale 15-cijferige code die eraan wordt toegekend wanneer het apparaat wordt vrijgegeven. Er zijn zelfs twee van dergelijke identifiers in Nokia-telefoons.

Hoe u uw Nokia-telefoon-id kunt vinden
Hoe u uw Nokia-telefoon-id kunt vinden

Noodzakelijk

  • - telefoon;
  • - documentatie daarvoor;
  • - doos.

instructies:

Stap 1

Kies de volgende combinatie in uw telefoon in de standby-modus: * # 06 #. In dat geval verschijnt er een vijftiencijferig nummer op je scherm, dit heet IMEI. Het is origineel voor elk mobiel apparaat, dient voornamelijk voor beveiligingsdoeleinden en het identificeren van de locatie van de abonnee. Wanneer de telefoon aanstaat, wordt de IMEI vanaf zijn simkaart naar de operator gestuurd, die verder kan bepalen waar de telefoon zich bevindt. Daarom verschijnt bij het laden soms de melding "Bericht verzenden" in het menu. Dit is erg handig bij verlies van uw mobiele apparaat, maar ook bij diefstal.

Stap 2

Kijk naar deze code ook onder de batterij van je mobiele apparaat naast de simkaart op een speciale sticker. Er is ook een tweede identifier voor je telefoon, een onafhankelijke ontwikkeling van Nokia. Het bevat meestal ongeveer 7 tekens. Wijzig deze nummers in geen geval vóór het verstrijken van de garantieperiode. Verwar het niet met het serienummer van het apparaat, er zal een inscriptie CODE aan de linkerkant tegenover staan.

Stap 3

Zoek naar de sticker op de doos van uw mobiele apparaat, deze moet het IMEI-nummer en, in sommige gevallen, de tweede identificatiecode bevatten. Deze stickers worden ook gebruikt voor de garantiebladen voor telefoons, die meestal te vinden zijn op de laatste pagina's van de handleidingen van Nokia-toestellen. In sommige gevallen laten verkopers ongebruikte stickers gewoon in de doos. Andere fabrikanten van mobiele telefoons hebben alleen een IMEI-code om de locatie van de telefoon te identificeren.

Stap 4

Om het op telefoons van andere fabrikanten te bekijken, gebruikt u de combinatie * # 06 #, net als in mobiele Nokia-apparaten. Het staat in deze gevallen ook op de doos en in de documentatie.

Aanbevolen: