Waarom Bevriest De Koelkast Zo Veel?

Inhoudsopgave:

Waarom Bevriest De Koelkast Zo Veel?
Waarom Bevriest De Koelkast Zo Veel?

Video: Waarom Bevriest De Koelkast Zo Veel?

Video: Waarom Bevriest De Koelkast Zo Veel?
Video: Koelkast ijs- & condensvorming | Beko 2024, April
Anonim

De koelkast is een van de belangrijkste dingen in de keuken. De mogelijkheid om bederfelijk voedsel veilig op te slaan, maakt het leven van moderne mensen veel gemakkelijker. Soms begint deze belangrijke machine echter te hard te werken.

Waarom bevriest de koelkast zo veel?
Waarom bevriest de koelkast zo veel?

Onaangename storingen

De meest voorkomende storing die optreedt tijdens de werking van koelkasten zijn onverwacht lage temperaturen. Tegelijkertijd kan de regelaar minimaal zijn, maar desondanks is de achterwand bedekt met ijs of sneeuw en veranderen de producten in blokken gekleurd ijs. Er zijn verschillende mogelijke redenen voor dergelijke verschijnselen.

Ten eerste heeft uw koelkast een kapotte thermostaat. Dit is het hoofdbestanddeel van elke koelkast, het is een apparaat met een relaisapparaat dat verantwoordelijk is voor het handhaven van een constante temperatuur, het voorkomt ook de vorming van sneeuw op de muren. Als het thermostaatrelais breekt, werkt de regelaar niet op tijd, waardoor de temperatuur aanzienlijk daalt. Het relais kan defect raken door mechanische schade of banaal binnendringen van vocht in de elektrische aansluitingen van de thermostaat. Reparatiespecialisten controleren meestal de staat van de thermostaat, vervangen de onderdelen of het hele apparaat.

De tweede reden is koelmiddellekkage. De belangrijkste koelcomponent van de koelkast is freon. Dit gas kan ontsnappen door het verschijnen van microscheurtjes in het koelcircuit. Dit kan ertoe leiden dat de koelkast ernstig bevriest en weigert uit te schakelen. Experts zullen de locatie van het freonlek bepalen, de apparatuur vervangen of solderen.

Als uw koelkast een hele reeks storingen tegelijk vertoont, is hoogstwaarschijnlijk de elektronische regeleenheid "gevlogen". In dit geval moet u onmiddellijk het servicecentrum bellen.

De derde optie is verstopte capillaire leidingen, die het koelmiddel bevatten. Deze leidingen raken periodiek verstopt, waardoor de bedrijfstemperatuur aanzienlijk daalt. Om het probleem op te lossen, gebruiken reparateurs speciale apparatuur om de verstopte pijp te reinigen, indien nodig, door las- en vulwerkzaamheden uit te voeren.

Supervriesmodus

Het inschakelen van de supervriesmodus kan tot onaangename gevolgen leiden. In dit geval volstaat het om de instellingen van uw koelkast te controleren en deze in de bewaarmodus te zetten door de supervriesfunctie uit te schakelen.

Als uw koelkast veel bromt, is deze niet gelijkmatig geïnstalleerd. Probeer de positie te veranderen, dit kan het geluidsniveau verminderen.

Als uw koelkast over het algemeen naar tevredenheid werkt en de temperatuur op een bepaald niveau houdt, maar er vormt zich constant een laag ijs of sneeuw op de achterwand, dan betekent dit dat de unit niet strak zit. Hoogstwaarschijnlijk is het afdichtingsrubber rond de deuromtrek gescheurd. Je kunt proberen de opening zelf te dichten, maar het is beter om een meester te bellen die dergelijk rubber zal vervangen door een nieuwe, die veel betrouwbaarder is.

Aanbevolen: