Zo Maak Je Je Vriezer Of Koelkast Goed Schoon

Zo Maak Je Je Vriezer Of Koelkast Goed Schoon
Zo Maak Je Je Vriezer Of Koelkast Goed Schoon

Video: Zo Maak Je Je Vriezer Of Koelkast Goed Schoon

Video: Zo Maak Je Je Vriezer Of Koelkast Goed Schoon
Video: Koelkast schoonmaken 2024, Mei
Anonim

De koelkast is een van de belangrijkste huishoudelijke apparaten en het juiste onderhoud ervan is bedoeld om de apparatuur in goede staat te houden en het voedsel vers te houden. Hier zijn enkele tips voor het schoonmaken van uw koelkast of vriezer.

Hoe maak je je vriezer of koelkast goed schoon?
Hoe maak je je vriezer of koelkast goed schoon?

Onjuist onderhoud van de koelkast kan leiden tot uitval van deze noodzakelijke eenheid, dus het is de moeite waard om de instructies van de fabrikant voor gebruikers en het advies van de ontwikkelaars te bestuderen. Het eenvoudigste en meest voorkomende advies van fabrikanten van koelkasten en diepvriezers is als volgt:

  • Bewaar voedsel niet in de vriezer of in de koelkast open, zonder verpakking.
  • De koelkast moet minstens twee keer per jaar worden gewassen en regelmatig worden ontdooid (één keer per maand), schoongemaakt en de producten worden inventariseerd.
  • Begin met wassen aan de buitenkant en werk dan aan de binnenkant. Gebruik natuurlijke producten die niet schuimen. De eenvoudigste en goedkoopste remedie is frisdrank met een beetje water of azijn verdund met water. Houd er rekening mee dat alleen niet-schurende producten kunnen worden gebruikt!
  • Tip: Terwijl je de koelkast afwast, doe je al het voedsel in de thermische zak. Er is dus minder kans dat ze bederven in de hitte.
  • Verwijder voor een goede reiniging alle verwijderbare onderdelen (planken, bakjes) en spoel ze apart af. Ze kunnen worden gereinigd met elk afwasmiddel dat u normaal voor afwassen gebruikt (zorg ervoor dat u goed naspoelt). Nadat de planken zijn gewassen, spoelt u de binnenkant van de koelkast en veegt u deze droog.
  • Afdichtingsgom moet ook worden afgespoeld en vervolgens grondig worden gedroogd.
  • Haal de stekker uit het stopcontact voordat u de vriezer schoonmaakt en houd hem open om het ijs te laten smelten. De grootste stukken ijs kunnen worden verwijderd met een plastic spatel. Maar gebruik hiervoor in geen geval metalen voorwerpen!
  • Voor een lange vakantie moet de koelkast worden gewassen en ongeopend worden achtergelaten (als er geen voedsel in zit).

Aanbevolen: