Een Mobiel Telefoonnummer Controleren

Inhoudsopgave:

Een Mobiel Telefoonnummer Controleren
Een Mobiel Telefoonnummer Controleren

Video: Een Mobiel Telefoonnummer Controleren

Video: Een Mobiel Telefoonnummer Controleren
Video: Mobiel nummer traceren | Locatie mobiele telefoon 2024, Mei
Anonim

Voordat u belt of een bericht verzendt, dient u dit mobiele telefoonnummer te controleren. Het moet officieel geregistreerd zijn bij de abonnee of het bedrijf. De diensten van operators en de mogelijkheden van internet helpen u bij het vinden van de nodige informatie.

Je kunt het mobiele nummer zelf checken
Je kunt het mobiele nummer zelf checken

instructies:

Stap 1

Let op de lengte van het mobiele telefoonnummer. Als het kort is en uit 4-5 cijfers bestaat, behoort het hoogstwaarschijnlijk tot een van de mobiele diensten die bepaalde diensten leveren: nieuws, advertenties, enz. Heel vaak gebruiken fraudeurs dergelijke nummers om spam, kwaadaardige en phishing-links te verzenden. Het is belangrijk om het mobiele telefoonnummer te controleren om erachter te komen wie de eigenaar is - de officiële mobiele service of de aanvallers. Typ het nooit en stuur er geen berichten naar als je het van een onbekende afzender hebt ontvangen of het op een onbekende website op internet hebt gezien.

Stap 2

Voer uw telefoonnummer in bij een van de internetzoekmachines en volg de zoekprocedure. Als het nummer dat u vindt, u naar de officiële website van een mobiele operator of een officieel e-servicebedrijf leidt, hoeft u zich geen zorgen te maken. Maar als er geen resultaten zijn wanneer u naar een nummer zoekt of het op sites met klachten vindt, gebruik het dan niet en schrijf een klacht naar het e-mailadres van uw operator.

Stap 3

Voer dezelfde zoekopdracht uit om een mobiel telefoonnummer van 9-10 cijfers te controleren. Het is bijna onmogelijk om de eigenaar via internet te berekenen, maar je kunt geluk hebben als het bijvoorbeeld van de eigenaar van een bedrijf of een andere openbare persoon is.

Stap 4

Bezoek de mobiele telefoonwinkel van uw provider en vraag medewerkers om uw mobiele telefoonnummer te controleren. Zelfs als ze weigeren de eigenaar te noemen, kunt u erachter komen of het nummer officieel is geregistreerd en of u ernaar kunt bellen.

Stap 5

Heel vaak ontvangen mobiele abonnees verdachte berichten van onbekende nummers met verschillende aanbiedingen. Probeer je van hen af te melden door een bericht te sturen met de tekst STOP naar dit nummer. Als u een melding ontvangt dat de mailing succesvol is gestopt, is het nummer waarschijnlijk van een mobiele operator of een officieel geregistreerd bedrijf. Bij het uitblijven van enige reactie kan worden geconcludeerd dat u slachtoffer bent geworden van oplichters. Neem contact op met uw mobiele provider om de acties van indringers te stoppen.

Aanbevolen: