Een Telefoongesprek Opnemen

Inhoudsopgave:

Een Telefoongesprek Opnemen
Een Telefoongesprek Opnemen

Video: Een Telefoongesprek Opnemen

Video: Een Telefoongesprek Opnemen
Video: How To Record Phone Calls On ANY Android Phone! (2020) 2024, April
Anonim

Telefoongesprekken zijn zo stevig verankerd in ons leven dat het zonder hen onmogelijk is om vrije tijd of, meer nog, werk voor te stellen. Sommige gesprekken lijken zo belangrijk dat het noodzakelijk wordt om ze op te nemen. Op basis van de parameters van de gebruikte techniek kan dit op verschillende manieren.

De behoefte om een telefoongesprek op te nemen kan bij ieder van ons ontstaan
De behoefte om een telefoongesprek op te nemen kan bij ieder van ons ontstaan

instructies:

Stap 1

Meestal ontstaat de behoefte om telefoongesprekken op te nemen in bedrijven die telefonisch onderhandelen met klanten en partners. In dit geval moet het management van de onderneming nadenken over de aanschaf van een speciaal telefoontoestel met de mogelijkheid om gesprekken op te nemen. Opname op dergelijke apparaten wordt zowel automatisch ingeschakeld onmiddellijk nadat u de hoorn hebt opgenomen, als door zo nodig op een speciale knop te drukken. Houd er rekening mee dat dergelijke records alleen kunnen worden gebruikt om interne werkproblemen op te lossen. Bovendien moet u volgens de wet de gesprekspartner waarschuwen voor het opnemen van uw gesprek. Een opname die zonder toestemming is gemaakt, wordt als illegaal beschouwd en het gebruik ervan als argument, bijvoorbeeld bij het oplossen van een extern geschil, wordt niet erkend.

Op de werkplek is het beter om gesprekken op te nemen via een speciale telefooncentrale
Op de werkplek is het beter om gesprekken op te nemen via een speciale telefooncentrale

Stap 2

Voor een enkele opname van een privégesprek vanaf een huistelefoon kunt u natuurlijk ook een dictafoon gebruiken. De kwaliteit van zo'n opname zal ondermaats zijn, dus als je zeker weet dat je een opname van een gesprek nodig hebt, kun je beter een aantal maatregelen nemen. Een van die maatregelen kan de aanschaf van een speciale telefoonkaart zijn. U koopt zo'n kaart, registreert u op de website van de fabrikant en hoeft verder niets te doen. Als het nodig is om een uitgaand gesprek op te nemen, belt u het speciale nummer dat op de kaart staat vermeld, en na een pieptoon kiest u het nummer dat u nodig heeft, en uw gesprek wordt opgenomen. Een opname van het gesprek kunt u opvragen bij de kaartfabrikant. Hoe u dit moet doen, staat meestal op de achterkant van de kaart.

Er zijn verschillende mogelijkheden om gesprekken via je huistelefoon op te nemen
Er zijn verschillende mogelijkheden om gesprekken via je huistelefoon op te nemen

Stap 3

Een andere mogelijkheid om een gesprek op te nemen is het gebruik van een speciale applicatie voor een mobiele telefoon. Voor elk model van een mobiele telefoon, en nog meer voor smartphones, zijn er in de regel verschillende van dergelijke applicaties die zowel werken in de modus van een gewone voicerecorder als die speciaal zijn ontworpen voor het opnemen van gesprekken. De meeste van deze programma's laten een pieptoon horen die door de andere persoon wordt gehoord om hem op de hoogte te stellen van het begin van de opname. Maar er zijn mensen die alle gesprekken schrijven zonder de lijndeelnemers op enigerlei wijze op de hoogte te stellen. Opnames van gesprekken kunnen later uit het geheugen van de telefoon naar een computer worden gedownload en desgewenst verder worden gebruikt. Zoals u kunt zien, kunt u elk telefoongesprek opnemen, maar vergeet niet de juridische achtergrond van een dergelijke opname.

Aanbevolen: