Een Telefoongesprek Beantwoorden?

Inhoudsopgave:

Een Telefoongesprek Beantwoorden?
Een Telefoongesprek Beantwoorden?

Video: Een Telefoongesprek Beantwoorden?

Video: Een Telefoongesprek Beantwoorden?
Video: Hoe neem jij de telefoon op? 2024, Mei
Anonim

In het leven heb je vaak te maken met telefoontjes. Moderne communicatie omvat persoonlijke ontmoetingen, correspondentie en telefoontjes. Het is niet alleen belangrijk om een mobiele telefoon of een andere telefoon te kunnen gebruiken, maar ook om oproepen beleefd en vakkundig te beantwoorden.

Een telefoongesprek beantwoorden?
Een telefoongesprek beantwoorden?

instructies:

Stap 1

Verdeel alle inkomende oproepen in persoonlijke en zakelijke oproepen. Verwijs voor persoonlijke oproepen naar oproepen die u ontvangt van familieleden, collega's, vrienden of kennissen, dat wil zeggen mensen met wie informele communicatie wordt verwacht. Zakelijke contacten hebben betrekking op communicatie met bazen, klanten, verschillende organisaties en diensten, waaronder sociale, die diensten verlenen (winkels, makelaarskantoren, notarissen, ziekenhuizen, klinieken, stichtingen, enz.).

Stap 2

Bestudeer de telefoon die u goed zult gebruiken. U moet weten hoe u de hoorn opneemt en een inkomende oproep beantwoordt. Bij een mobiele telefoon wordt de oproep weergegeven op het telefoonscherm. Als automatische nummerherkenning is geïnstalleerd, verschijnt het nummer van de abonnee die u belt op het scherm. Druk op de selectietoets, waarboven op het scherm "Accepteren" of "Beantwoorden" staat, of de toets met de groene handset erop afgebeeld, die in bijna elke telefoon te vinden is. Meestal bevinden de antwoordtoetsen zich aan de linkerkant van het toetsenbord van de telefoon.

Stap 3

Als u een oproep aanneemt waarbij sprake is van een persoonlijk gesprek met een familielid of kennis, moet u antwoorden op de manier waarop u gewoonlijk communiceert met de persoon die voor u beiden prettig is. Als de oproep zakelijke communicatie impliceert of het nummer van de abonnee u niet bekend is, gebruik dan beleefde en eenvoudige antwoorden zoals "Ja", "Hallo", "Luisteren", enz. Groet vervolgens de ander. Gebruik nooit de uitdrukkingen "Aan de machine", "Aan de draad", enz. in zakelijke communicatie, omdat dit een persoon kan vervreemden die geneigd is een serieus gesprek te voeren.

Stap 4

Wanneer u een oproep op kantoor beantwoordt, neemt u de rinkelende telefoon op, zegt u hallo en stelt u uzelf kort voor, zonder te wachten tot de beller opneemt. U kunt standaardzinnen gebruiken, bijvoorbeeld "Bedrijf" XXX ", Sergey Ivanov, Hallo!", Die heel beleefd, informatief en open voor samenwerking zijn.

Aanbevolen: