Aanbevelingen Voor Het Kiezen Van Keramische Tegels

Inhoudsopgave:

Aanbevelingen Voor Het Kiezen Van Keramische Tegels
Aanbevelingen Voor Het Kiezen Van Keramische Tegels

Video: Aanbevelingen Voor Het Kiezen Van Keramische Tegels

Video: Aanbevelingen Voor Het Kiezen Van Keramische Tegels
Video: Keuzehulp - Betontegels of Keramische tegels? 2024, Mei
Anonim

Van oudsher zijn keramische tegels het populairst voor de afwerking in de wasruimte en badkamer. Dergelijk materiaal onderscheidt zich door uitstekend vakmanschap, het is duurzaam, sterk, is niet bang voor aanzienlijke temperatuurveranderingen en heeft een aantrekkelijk uiterlijk.

selectie van keramische tegels
selectie van keramische tegels

Laten we het in meer detail hebben over het kiezen van de juiste hoogwaardige keramische tegels en het vakkundig uitvoeren van reparaties die de eigenaren jarenlang zullen plezieren.

De voordelen van keramische tegels

Tegenwoordig kunt u in gespecialiseerde winkels tientallen, zo niet honderden soorten keramische tegels vinden, die verschillen in uiterlijk, kenmerken, fabrikanten, oppervlaktetextuur en een aantal andere parameters.

Bekijk, voordat u naar de salon gaat en een aankoop doet, de foto van de tegel hier, hierdoor kunt u enkele modellen vooraf goedkeuren om ter plaatse te bespreken.

Afbeelding
Afbeelding

De voordelen van dit afwerkingsmateriaal zijn onder meer:

• volledige milieuvriendelijkheid;

• beschikbaar assortiment naar keuze;

• weerstand tegen agressieve huishoudchemicaliën;

• onderhoudsgemak van de coating;

• betrouwbaarheid en duurzaamheid van materialen.

U hoeft alleen te onthouden dat de prestatiekenmerken van een dergelijk materiaal, de duurzaamheid en het aantrekkelijke uiterlijk grotendeels afhangen van de specifieke tegelfabrikant en hun naleving van de volledige productietechnologie van een dergelijke coating. Tegenwoordig zijn de meest populaire Spaanse en Italiaanse merken, waarvan de producten zijn gemaakt met behulp van de modernste technologieën, verschillen in textuur en een origineel ontwerp hebben.

Afbeelding
Afbeelding

Beschikbaar assortiment naar keuze

Voordat u rechtstreeks keramische tegels in de badkamer koopt, moet u vertrouwd raken met de variëteiten ervan. Het is van het type materiaal dat de duurzaamheid en prestaties ervan afhangen.

Bikottura wordt geproduceerd met behulp van een speciale technologie, dit materiaal wordt twee keer gebakken, waarna het wordt bedekt met beschermend email aan de bovenkant. Dergelijke tegels zijn bestand tegen agressieve reinigingsmiddelen, maar ze zullen niet zo betrouwbaar zijn als zou moeten. Het wordt aanbevolen om Bikottura te kiezen voor wandbekleding, maar duurzamere varianten van dit materiaal moeten op de vloer worden gelegd.

Klinker is een wijdverbreid type keramische tegel, die is gemaakt met behulp van moderne technologie, waardoor u een duurzaam en weinig poreus materiaal kunt krijgen. Het enige nadeel van een dergelijke coating is het onopvallende ontwerp en de beperkte keuze aan klinkerkleuren.

Monocuttura is een zeer sterke variëteit die een enkele keer wordt gebrand om uitstekende sterkte te bieden en kan worden gebruikt als vloerbedekking.

Porseleinen aardewerk heeft een uitstekende sterkte, kras- en slijtvastheid. Porseleinen aardewerk kan een verscheidenheid aan natuursteen imiteren, waaronder marmer en graniet, het oppervlak heeft een subtiele ruwheid, waardoor het in de badkamer kan worden gebruikt voor het leggen van de vloer.

Afbeelding
Afbeelding

Decodering van aanduidingen op het etiket

U kunt de nodige informatie krijgen over de prestaties, eigenschappen en het doel van keramische tegels door het label zorgvuldig te bestuderen. Materiaal voor wandmontage heeft bijvoorbeeld een zwart pictogram met een witte handpalmafdruk. Als de tegel uitsluitend bedoeld is om op de vloer te leggen, heeft deze een zwart pictogram met een witte symbolische afbeelding van een schoenafdruk. Uit de informatie die op het etiket is versleuteld, kunt u ook gegevens krijgen over de dikte van de tegel en zijn ultieme buigsterkte, slijtvastheid en weerstand tegen chemicaliën.

Een van de belangrijkste indicatoren van dit materiaal, vooral bij het kiezen van een bekleding om op de vloer te leggen, is de slijtvastheid van de tegel. Voor een keuken of badkamer is een coating met een sterkte van AA voldoende. Maar het is niet verplicht om te veel te betalen voor een speciale versterkte tegel die verschillende bakprocedures heeft ondergaan. De coating heeft hoge kosten, omdat deze speciaal is ontworpen voor ruimtes met hoge verkeersbelasting.

Omslag ontwerp

De meeste huiseigenaren letten bij het kiezen van een badkamertegel allereerst op het ontwerp. Professionals raden u aan om eerst de fabrikant en uw reparatiebudget te bepalen en vervolgens een specifieke dekkingsverzameling te selecteren.

Elke collectie heeft verschillende modellen die verschillen in de volgende criteria:

• factuur;

• tekening;

• Kleur.

Bij designrenovaties wordt vaak een combinatie van meerdere kleurstellingen uit verschillende collecties gebruikt. Het is echter buitengewoon moeilijk voor een gewone huiseigenaar om dergelijke tegels, ontworpen in verschillende kleuren en stijlen, te combineren, daarom raden experts nog steeds aan om één basistint te kiezen waarin de hele badkamer of toilet zal worden ingericht.

Het is ook noodzakelijk om te onthouden over het toegestane aantal kleuren in de inrichting van de badkamer. Er wordt aangenomen dat als een combinatie van drie of meer tinten wordt gekozen, dit de ruimte visueel overbelast en dissonantie in de algehele ontwerpstijl introduceert. Kies daarom een of twee tinten sanitair, tegels en meubels, die met elkaar moeten worden gecombineerd.

De volgende kleuropties zijn populair:

• Groen is een klassieke oplossing voor de badkamer, deze kleur stimuleert 's ochtends en zorgt voor een positieve stemming.

• Blauw zorgt voor een solide klassiek interieur, maar het onderhoud van dergelijke tegels is problematisch, omdat er zelfs klein vuil op te zien is.

• Rood en zijn tinten zijn spannend, maar deze kleur is alleen geschikt voor grote badkamers.

• Effen lila is een geweldige optie voor een badkamer in een meisjesappartement. Combineer je het met blauw of rood, dan is dit een uitstekende keuze voor een badkamer in een groot gezin.

Selectiecriteria en aanbevelingen

Bij het kiezen van een tegel voor een badkamer moet rekening worden gehouden met het absorptievermogen van dit materiaal. Zelf bepalen is niet moeilijk, je hoeft alleen maar te kijken naar de aanwezigheid van poriën aan de zelfkant. Hoe minder van dergelijke defecten, hoe sterker en duurzamer de reparatie zal zijn.

Een kwaliteitsmateriaal moet een vlakke achterkant van de tegel hebben. Anders is het buitengewoon moeilijk om de bestaande holtes goed met lijm te vullen, dit verslechtert de hechting aan de muur, respectievelijk de kwaliteit van de uitgevoerde reparatie wordt aanzienlijk verminderd.

De voorzijde van de tegel moet vrij zijn van luchtbellen en oneffenheden en het bestaande glazuur moet efficiënt en gelijkmatig over het gehele oppervlak van de tegel worden aangebracht. U moet ook onthouden dat materialen uit dezelfde batch moeten worden gekocht, zodat u afval kunt voorkomen.

Bij het kiezen van een afwerkingsmateriaal voor een grote badkamer, moet de voorkeur worden gegeven aan lichte tinten. De donkere coating ziet er interessant uit wanneer deze op de vloer wordt gelegd. U hoeft alleen te onthouden dat bruine of zwarte tegels speciale zorg vereisen, omdat vlekken en vuil er vooral op te merken zijn.

Muren met een complexe configuratie zijn het gemakkelijkst te decoreren met betegelde mozaïeken. Als je een decor of afzonderlijke delen wilt benadrukken, gebruik dan felle kleuren om te accentueren.

Veel fabrikanten bieden hele collecties tegels, dergelijke kant-en-klare oplossingen vereenvoudigen de keuze enorm, terwijl de huiseigenaar interessante panelen en decoratieve elementen voor vloer- en plafondbekleding kan oppikken.

Aanbevolen: