Een Tv Kiezen En Kopen

Inhoudsopgave:

Een Tv Kiezen En Kopen
Een Tv Kiezen En Kopen

Video: Een Tv Kiezen En Kopen

Video: Een Tv Kiezen En Kopen
Video: Welke televisies passen bij mijn gebruikssituatie? 2024, Mei
Anonim

Moderne televisies variëren op een aantal manieren. Om u niet te vergissen bij het kiezen van een apparaat, moet u de basisparameters kennen waarop u moet letten.

Een tv kiezen en kopen
Een tv kiezen en kopen

instructies:

Stap 1

Selecteer eerst uw tv-weergavetype. Plasmapanelen hebben hoge prestaties op het gebied van beeldkwaliteit. Natuurlijk zijn tv's met dergelijke schermen duur. Het is belangrijk om te begrijpen dat deze prijs lang niet altijd gerechtvaardigd is.

Stap 2

Ontdek op welke afstand de kijker zich zal bevinden tijdens het tv-kijken. Selecteer op basis van de verkregen resultaten de diagonaal van het scherm en de resolutie van de matrix. Voor lcd-tv's mag de diagonaal niet groter zijn dan 2/3 van de afstand. Voor een plasmapaneel is deze verhouding 1/1.

Stap 3

Merk op dat hoe hoger de huidige sensorresolutie, hoe dichterbij de kijker kan zijn. Houd er rekening mee dat televisie-uitzendingen meestal worden uitgezonden met een relatief lage beeldverhouding.

Stap 4

Controleer de helderheid en het contrast van het paneel. De eerste indicator is niet kritisch. De uitzondering is wanneer het scherm wordt blootgesteld aan direct zonlicht. Die. het zal buitengewoon moeilijk zijn om bij daglicht tv te kijken met een lage helderheid.

Stap 5

Contrast is een maat voor de verzadiging van het kleurengamma. In dit opzicht zijn plasmapanelen de onbetwiste leider. Kies zo'n tv als je hem gaat aansluiten op een computer of dvd-speler.

Stap 6

Koop nooit tv's met een grote diagonaal (50 inch en hoger) en een lage matrixresolutie (1080x720 pixels). Beeldvervormingen zullen zelfs met het blote oog merkbaar zijn.

Stap 7

Zorg ervoor dat u uw tv controleert bij aankoop. Het is beter om een USB-stick mee te nemen, nadat u er eerder speciale beelden op heeft opgenomen. Het zijn rechthoeken die in specifieke kleuren zijn geverfd. Controleer het tv-scherm. Zo voorkom je dat je een matrix koopt met dode pixels.

Stap 8

Controleer bij het kopen van een tv in een online winkel de mogelijkheid en timing van het retourneren van de goederen.

Aanbevolen: