Inkjettoner Vervangen

Inhoudsopgave:

Inkjettoner Vervangen
Inkjettoner Vervangen

Video: Inkjettoner Vervangen

Video: Inkjettoner Vervangen
Video: HP Laser 107a 107w - Replacing the Toner Cartridge W1106A 2024, Mei
Anonim

Als u een inkjetprinter heeft, heeft u zich waarschijnlijk afgevraagd hoe u geld kunt besparen bij de volgende aankoop van nieuwe cartridges. Er zijn compatibele apparaten, maar de afdrukkwaliteit laat bij zo'n vervanging te wensen over.

Inkjettoner vervangen
Inkjettoner vervangen

Noodzakelijk

  • - Straalprinter;
  • - inktpatronen;
  • - inkt voor cartridges.

instructies:

Stap 1

U kunt gebruik maken van de diensten van het betreffende kantoor en betalen voor het bijvullen van cartridges, maar het is voordeliger om een speciale set in de winkel te kopen. Er zijn hier verschillende opties - koop een tankstation, maar dit is handig als u constant bezig bent met het afdrukken van bijvoorbeeld foto's. In andere gevallen is een meer economische methode geschikt, waarvoor u een grote spuit (5 ml of meer), speciale inkt, servetten, oude kranten en plakband nodig heeft.

Stap 2

Controleer uw cartridgemodel. Zoek de relevante informatie op het apparaat zelf of in de instructies voor de printer. Koop inkt - dit zijn flessen vloeistof van verschillende kleuren aan de binnenkant. Zoek uit of ze werken met uw printer. Controleer het etiket of raadpleeg uw dealer.

Stap 3

Begin vervolgens met het bijvullen van de cartridges, verwijder ze uit de printer. Neem een fles van de overeenkomstige kleur, trek inkt in een spuit. Verwijder vervolgens de sticker van de cartridge, u ziet gaatjes. Steek een spuit met een naald één voor één in alle gaten, let op het vullen van de patroon.

Stap 4

Veeg het apparaat af met een tissue zonder het mondstuk aan te raken. Meestal is het van hen dat overtollige inkt stroomt. Bedek de gaten met tape en vervang de verwijderde sticker. Als er inkt uit de spuitmond blijft stromen, laat u de cartridge op de krant zitten. Je hebt waarschijnlijk meer inkt gebruikt dan je nodig hebt. Overtollig verwijderen met een wattenstaafje, wees voorzichtig.

Stap 5

Als u kleurencartridges bijvult, gebruik dan voor elk een aparte spuit. Houd er rekening mee dat tanken beter wordt verdragen door cartridges met een schuimspons, die overtollige inkt absorbeert. Besteed voldoende aandacht aan verbruiksartikelen. Vul de cartridges bij voordat de originele inkt op is.

Stap 6

Als u een opnieuw gevulde cartridge in de printer hebt geïnstalleerd, voert u een printkopreiniging uit. Druk een testblad af en evalueer de afdrukkwaliteit, herhaal de procedure indien nodig.

Stap 7

Als zich tijdens het bijvullen luchtbellen in de cartridge vormen, kunnen deze het afdrukken verstoren. Pak de patroon, tik meerdere keren op de zijkant, laat de luchtbel verdwijnen of bewegen.

Aanbevolen: