Uw Camcorder Schoonmaken

Inhoudsopgave:

Uw Camcorder Schoonmaken
Uw Camcorder Schoonmaken

Video: Uw Camcorder Schoonmaken

Video: Uw Camcorder Schoonmaken
Video: Правильная очистка видеоголовки HI8 Video8 Digital8 2024, Maart
Anonim

Als u een specialist om advies vraagt over het reinigen van de interne oppervlakken van onderdelen, zal hij u adviseren dit niet te doen. Zijn argumenten komen erop neer dat alleen een meester die een professional is op dit gebied alle details met hoge kwaliteit kan reinigen. Dit is echt zo, je kunt er ook aan toevoegen dat de camera veel kleine onderdelen bevat die heel gemakkelijk kunnen worden beschadigd. In de regel zal meer dan één servicecentrum uw camera niet onder de garantie accepteren nadat kleine onderdelen door uw inspanningen zijn afgebroken. Het repareren van dergelijke apparatuur omvat de aanschaf van dure onderdelen. Maar als u de camera dringend moet reinigen van externe factoren, zoals gemorste koffie, thee of sap, dan moet u dat doen.

Uw camcorder schoonmaken
Uw camcorder schoonmaken

Noodzakelijk

Camcorder, speciale reinigingscassette, doekje, industriële alcohol

instructies:

Stap 1

Om dergelijke gevallen opnieuw te voorkomen, dient u beschermende uitrusting te gebruiken tegen het binnendringen van zand, aarde en dranken. U kunt een koffer of een kleine tas kopen. De camera, die in een gewone tas zit, zal minder mensen aantrekken die willen profiteren van de bevrijding van toeristen, als je natuurlijk op vakantie gaat.

Stap 2

Veeg de camera voor en na gebruik af met een met alcohol bevochtigde doek. Zorg ervoor dat u de objectieflenzen afveegt, fijne zandkorrels van zand in de lensranden kunnen scheuren veroorzaken. Het is vermeldenswaard dat het de moeite waard is om speciale reinigingsdoekjes te gebruiken. Gewone hand- en gezichtsdoekjes bevatten een stof genaamd lanoline, die het optische oppervlak beschadigt. Voor het reinigen van de lens kan een borstel met natuurlijke haren (eekhoorn, geit, pony, etc.)

Stap 3

Gebruik speciale reinigingscassettes om de magneetkoppen van uw camcorder schoon te maken. Haal de gewone cassette uit het cameradeck, plaats de koppenreinigingscassette op zijn plaats, druk op de Play-knop. Elk type cassette heeft zijn eigen tijdsinterval, die uw camera nodig heeft.

Aanbevolen: