Hoe Een Videocamera Te Kiezen Bij Het Kopen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Videocamera Te Kiezen Bij Het Kopen?
Hoe Een Videocamera Te Kiezen Bij Het Kopen?

Video: Hoe Een Videocamera Te Kiezen Bij Het Kopen?

Video: Hoe Een Videocamera Te Kiezen Bij Het Kopen?
Video: 9 Things You Should Consider BEFORE Buying Your FIRST CAMERA 2024, Mei
Anonim

Om een videocamera te kiezen, moet je letten op parameters als matrix, type informatiedrager, zoom, etc., want de kwaliteit van videomateriaal hangt af van de kwaliteit van je opnameapparaat.

Hoe een videocamera te kiezen bij het kopen?
Hoe een videocamera te kiezen bij het kopen?

Prijs

Het kiezen van een camera zal niet moeilijk zijn, u hoeft alleen de prijsklasse voor uzelf te noteren, het doel van de aankoop en een paar kenmerken te onthouden. Het is vermeldenswaard dat een camera met een goede beeld- en geluidskwaliteit en een optimale set instellingen kan worden gekocht voor 15-20 duizend roebel, en de Chinese tegenhangers kunnen vijfduizend of meer goedkoper uitkomen. Natuurlijk werkt het schema "duurder betekent beter" in de meeste gevallen, maar het is beter om allereerst te letten op de kenmerken van het apparaat, omdat je vaak te veel betaalt voor een merk of ontwerp.

Informatiedrager

Bepaal welk opslagmedium voor de camera voor jou de voorkeur heeft, waar het beeld wordt opgenomen. Moderne camcorders gebruiken 4 soorten media: cassette, harde schijf, dvd en flashkaart. Bovendien hebben ze op geen enkele manier invloed op de beeldkwaliteit. Het handigst in gebruik zijn camera's met een harde schijf (HDD) en een flashkaart.

HDD-modellen zijn handig als u van plan bent meerdere uren ononderbroken opnamen te maken. Met dit medium kunt u niet periodiek flashdrives, schijven, enz. U kunt de beelden echter alleen op een groot scherm bekijken door de camera op een tv aan te sluiten of de video opnieuw op te nemen, bijvoorbeeld op een dvd-schijf. Met een flashcard kun je de beelden bekijken op een tablet, op een telefoon, op een laptop en op veel moderne apparaten en bespaar je veel ruimte in je zakken in vergelijking met bijvoorbeeld dvd's. Kortom, de rol van een flashstation in camcorders wordt gespeeld door SD- of microSD-kaarten.

de matrix

Om de beelden zonder kwaliteitsverlies op een laptop en op een 32-inch tv te kunnen bekijken, moet je letten op het type videocameramatrix. De matrix wordt aangeduid met de afkorting CCD en CMOS. Met beide typen kun je video's opnemen met een goede kleurweergave en resoluties tot 1080p. CMOS-sensoren zijn populairder vanwege hun lage kosten in vergelijking met CCD's. Bovendien zal de amateur het verschil tussen hen niet opmerken. CCD-matrices zijn gerechtvaardigd in semi-professionele of professionele apparaten. Let ook op de grootte van de matrix. Voor opnamen van hoge kwaliteit is inch of 6 mm voldoende.

Zoomen is essentieel

Om dichterbij te komen en objecten op afstand te fotograferen, heb je een zoomlens nodig. Een 15x camerazoom is hier voldoende. Meer is mogelijk, alleen bij sommige modellen kan bij maximale vergroting de beeldkwaliteit eronder lijden. Zoom wordt aangeduid als 15x (15x vergroting).

Voor wie de camera graag mee op reis neemt, is een elektronische beeldstabilisator gewoon nodig om onscherpte tijdens het bewegen en lichttrillingen te voorkomen. Deze optie is ook handig voor degenen die graag op de dansvloer fotograferen tijdens rockconcerten. Het is immers simpelweg onmogelijk om je hand recht te houden tijdens het fotograferen.

Vergeet het geluid niet

Degenen die graag commentaar willen geven op wat er tijdens de opnames gebeurt, moeten letten op de audiomogelijkheden van de camcorder, namelijk het aantal soundtracks. Er moeten er minstens twee zijn, zodat u bijvoorbeeld de stem van de operator en de geluiden van de omgeving kunt onderscheiden.

Gewoon handig

Bijna alle moderne camera's zijn uitgerust met een roterend LCD-scherm om gemakkelijk vanuit verschillende hoeken en hoeken te kunnen fotograferen. Op het display kunt u ook de beelden tussen de opnames door bekijken. En het is beter als het aanraakgevoelig is, waardoor de camera gemakkelijker te bedienen is, en de camera zelf - compacter.

En natuurlijk, om ervoor te zorgen dat het fotograferen niet halverwege de scène stopt, moet je letten op de duur van de batterijduur van de camera. Zeker als je een lange excursie gaat maken, kun je het beste meteen een reservebatterij kopen.

Aanbevolen: