Waartegen Beschermt Antivirus Op Een Smartphone?

Inhoudsopgave:

Waartegen Beschermt Antivirus Op Een Smartphone?
Waartegen Beschermt Antivirus Op Een Smartphone?

Video: Waartegen Beschermt Antivirus Op Een Smartphone?

Video: Waartegen Beschermt Antivirus Op Een Smartphone?
Video: Best Antivirus for Android 2021 (New) // Top 5 Great Picks! 2024, Mei
Anonim

Onlangs is er actief geadverteerd voor zogenaamde mobiele antivirussen. Tegenwoordig zijn er al minstens acht verschillende programma's van dit soort. Er zijn betaalde van toonaangevende fabrikanten van computer-antivirussen, en er zijn gratis. Waartegen beschermen dergelijke programma's? En zijn ze überhaupt nodig op een smartphone?

Waartegen beschermt antivirus op een smartphone?
Waartegen beschermt antivirus op een smartphone?

instructies:

Stap 1

Laten we eerst eens kijken waar een gewone smartphonegebruiker een virale dreiging tegenkomt. Velen geven niet eens toe dat er virussen bestaan voor een smartphone, die in wezen gewoon een krachtige telefoon is. Dit is een valse waanvoorstelling. Een smartphone bevat veel informatie die cybercriminelen nodig kunnen hebben: uw contacten, telefoonnummers, kaartnummers, wachtwoorden voor internetdiensten. Heel vaak jagen cybercriminelen ook op geld van uw telefoonrekening.

Er worden veel verschillende trucs gebruikt, waarvan de belangrijkste het verzenden van betaalde sms is naar het nummer dat de aanvaller nodig heeft. Ze vertrouwen dit werk toe aan programma's die onder Android draaien. Google controleert applicaties die worden gehost in de officiële Google Play Store met antivirussoftware. Maar allereerst kun je niet alles controleren. En ten tweede zijn er apps die doen alsof ze eerlijk zijn totdat ze op je smartphone belanden. Vervolgens blijken het spionnen te zijn die uw gegevens stelen, of oplichters die uw geld stelen.

Stap 2

Mobiele antivirussen zijn voornamelijk ontworpen om u te beperken tot dergelijke vormveranderende toepassingen. Bovendien controleert de antivirus zelfs programma's die je via Google Play hebt geïnstalleerd. Bij twijfel zal het u waarschuwen voor de gevaren van het gebruik van de applicatie of zelfs de activiteit ervan blokkeren.

De tweede functie van mobiele antivirusprogramma's is het controleren van bestanden die via internet zijn gedownload. Het is via de browser waar de meeste virussen en spyware doorheen kruipen.

Stap 3

Moderne mobiele antivirusprogramma's kunnen zelfs ongewenste oproepen en sms'en van dubieuze of ongewenste nummers voor u filteren. En veel van deze programma's kunnen servicefuncties uitvoeren voor het onderhoud van uw smartphone: het cachegeheugen van browsers en andere programma's wissen, het geheugen analyseren en wissen, enzovoort.

Aanbevolen: