Oordopjes Kiezen En Kopen

Inhoudsopgave:

Oordopjes Kiezen En Kopen
Oordopjes Kiezen En Kopen

Video: Oordopjes Kiezen En Kopen

Video: Oordopjes Kiezen En Kopen
Video: AirPods-alternatieven voor Android: welke draadloze oordopjes moet je kopen 2024, April
Anonim

De oordopjes zijn ontworpen om maximale geluidsisolatie en geluidsverbetering te bieden door middel van speciale geluidsafdichtingstechnologie. In tegenstelling tot conventionele oordopjes bieden deze oordopjes een betere afspeelkwaliteit, die echter ook afhangt van de eigenschappen van het product.

Oordopjes kiezen en kopen
Oordopjes kiezen en kopen

Voordelen van "druppels"

Oordopjes hebben hun populariteit gewonnen vanwege de hoge geluidskwaliteit, gedeeltelijke blokkering van externe ruis en een hoge mate van draagbaarheid. Dergelijke apparaten worden gebruikt door geluidstechnici en professionele muzikanten die op het podium optreden.

Hoofdtelefoon selectie

De keuze van een hoofdtelefoon moet worden gemaakt op basis van het budget en de kenmerken die nodig zijn voor het luisteren naar muziek van hoge kwaliteit. In veel opzichten zullen hun parameters en gebruikte technologieën afhangen van de prijsklasse. In de meeste gevallen kunt u producten vinden met een waarde tot 1500 roebel, maar professionele "druppels" kunnen tegen een meerprijs meer dan 15.000 roebel bereiken.

Makkelijk te gebruiken

Let bij het kiezen van een koptelefoon op het type oordopjes dat het beste bij de maat van je oor past. Sommige fabrikanten bieden verschillende maten oordopjes om uit te kiezen om maximaal comfort te garanderen, afhankelijk van de vorm en grootte van uw gehoorgang. Als de hoofdtelefoon tijdens het dragen oncomfortabel is, zal er een gebrek aan geluidsisolatie en een dominantie van hoge frequenties zijn als gevolg van luchtlekkage uit het oor. Afhankelijk van de vorm zijn er mondstukken met een gedeeltelijke of volledige pasvorm. Ook kunnen sommige elementen gemaakt zijn van plastic, siliconen of PVC. De meest geschikte oordopjes passen stevig in uw oor voor het best mogelijke geluid.

Kenmerken

Nadat je een koptelefoon hebt gekozen op basis van je comfortniveau, moet je de specificaties bekijken die meestal op de achterkant van de verpakking staan. De eerste stap is om aandacht te besteden aan het geluidsbereik, waarvan de gemiddelde waarde kan variëren van 18 tot 20.000 Hz, maar professionele hoofdtelefoons kunnen een interval hebben van 60.000 Hz, wat de kracht van het product en de kwaliteit van de luidsprekers aangeeft (chauffeurs).

De tweede belangrijke parameter van "druppels" is de gevoeligheid, die voor hoofdtelefoons van hoge kwaliteit ten minste 100 dB moet bereiken. Let op de weerstand van het apparaat, die doorgaans 32 ohm is. Koptelefoons met 16 ohm hebben een hoger akoestisch vermogen, d.w.z. ze zijn luider, wat sommige muziekliefhebbers misschien leuk vinden. Voor werk in studio's wordt gekozen voor hoofdtelefoons met een hoge impedantie, waardoor u een stiller, maar kwalitatief hoogstaand geluid krijgt.

Controleer echter na het selecteren van een paar modellen hun geluid en bruikbaarheid. Vertrouw er ook niet op dat duurdere koptelefoons veel langer meegaan dan hun goedkopere tegenhangers. De levensduur is aangegeven op de verpakking en is gemiddeld ongeveer hetzelfde voor alle modellen met vergelijkbare technische parameters.

Aanbevolen: