Hoe Lang Gaat De Batterij Mee Voor Tablets?

Inhoudsopgave:

Hoe Lang Gaat De Batterij Mee Voor Tablets?
Hoe Lang Gaat De Batterij Mee Voor Tablets?

Video: Hoe Lang Gaat De Batterij Mee Voor Tablets?

Video: Hoe Lang Gaat De Batterij Mee Voor Tablets?
Video: Ervoor zorgen dat je batterij langer mee gaat? Bekijk hier de batterijduur bespaartips! 2024, April
Anonim

Bij het kiezen van een tablet is het logisch om aandacht te besteden aan de kracht van de batterij. De tablet is nutteloos als deze maar heel kort wordt opgeladen. Hoe lang gaat de batterij van een tablet doorgaans mee en zijn er manieren om deze te vergroten?

Hoe lang gaat de batterij mee voor tablets?
Hoe lang gaat de batterij mee voor tablets?

De kwaliteit en hoeveelheid batterijduur van een tablet

De gebruiksduur zonder opladen van de tablet, die door de fabrikanten wordt aangegeven, wijkt vaak aanzienlijk af van de werkelijke gebruiksduur. Dit komt door de manier waarop de fabrikant de batterij controleert.

Testen is vrij eenvoudig - de video op de tablet wordt ingeschakeld en er wordt opgenomen hoeveel lading voldoende is. In de tweede fase zetten ze de muziek aan en stellen de tijd opnieuw vast. Daarna doen ze hetzelfde met internetten. De gemiddelde tijd toont de waarheid, maar vaak verdelen fabrikanten deze op basis van de punten van hun verificatie. Waarom komt dit niet overeen met de werkelijkheid?

Omdat er geen rekening wordt gehouden met de gebruikersfactor. Het is de menselijke factor die een rol speelt bij het ontladen van batterijen. Zoals u weet, doen tabletbezitters vaak niet één ding tijdens de volledige duur van het opladen. Gebruikers kunnen internetten en tegelijkertijd naar muziek luisteren, een film kijken en afgeleid worden door een Skype-gesprek. Natuurlijk is het bij dergelijk gebruik erg moeilijk om te voorspellen hoe lang de tablet zal werken zonder op te laden.

Eenvoudige tips om de levensduur van de tabletbatterij te verlengen

Er is een veelgehoorde misvatting dat de tablet zo min mogelijk moet worden opgeladen. Sterker nog, hoe vaker de tablet wordt opgeladen, hoe beter. De accucapaciteit wordt dan immers groter, maar slijtage gaat ook sneller. Maar ook als je hem elke dag oplaadt, gaat de batterij volgens de fabrikant 4 jaar mee, terwijl de geclaimde levensduur van de tablet slechts 2 jaar is. Wees daarom niet bang om hem 1-2 keer per dag op te laden.

De tweede tip is om aandacht te besteden aan de programma's die op de achtergrond zijn geïnstalleerd en actief zijn. Elke toepassing belast de processor altijd en verspilt de batterij. Programma's op de achtergrond moet je constant uitschakelen zodat de tablet langer werkt.

De derde tip is om wifi, 3G en Bluetooth uit te schakelen als ze op dit moment niet nodig zijn. Ze verbruiken een aanzienlijke hoeveelheid energie. Als je een film kijkt, heb je zeker geen internet en het mobiele netwerk nodig, tenzij je deze natuurlijk op internet bekijkt. En Bluetooth is bijna nooit nodig.

En de laatste tip - pas de helderheid van het scherm aan naar een lagere kant, als het op dit moment handig is. De helderheid van het scherm verbruikt altijd veel stroom.

Aanbevolen: