Een Toshiba-laptop Herstellen

Inhoudsopgave:

Een Toshiba-laptop Herstellen
Een Toshiba-laptop Herstellen

Video: Een Toshiba-laptop Herstellen

Video: Een Toshiba-laptop Herstellen
Video: Toshiba Boot Problem Laptop & Notebook 2024, Mei
Anonim

Bij problemen met de prestaties van de laptop is het niet nodig om Windows direct opnieuw te installeren vanaf externe media, drivers en benodigde programma's te zoeken en te installeren. Ervaren gebruikers zullen eerder precies doen wat ze al deze procedures "handmatig" doen, terwijl onervaren gebruikers een laptop naar een specialist brengen. Fabrikanten zorgen echter in de regel voor een partitie op de Recovery harde schijf die een image van het besturingssysteem bevat met alle fabrieksinstellingen.

Een Toshiba-laptop herstellen
Een Toshiba-laptop herstellen

instructies:

Stap 1

Het herstellen van een laptop naar de staat waarin het is gekocht, begint met het indrukken van sneltoetsen om het proces te starten. Voor Toshiba-laptops is dit F8, F11 of 0 op de nieuwste modellen, die moet worden ingedrukt tijdens het opstarten van de computer voordat Windows begint te laden.

Stap 2

Op het scherm dat verschijnt nadat u op een van deze toetsen hebt gedrukt, selecteert u "Problemen met computerproblemen oplossen" en drukt u op Enter.

Stap 3

Selecteer uw taal en voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in die u normaal gesproken zou gebruiken bij het inloggen in de volgende twee vensters.

Stap 4

In het volgende venster wordt u gevraagd de systeemherstelopties te selecteren. In dit geval moet u kiezen voor Toshiba HDD Recovery, wat een volledig herstel van Windows in zijn oorspronkelijke staat inhoudt.

Stap 5

Er verschijnt een waarschuwing dat de hoofdpartitie van de schijf (waarop het besturingssysteem oorspronkelijk was geïnstalleerd) in de oorspronkelijke staat wordt hersteld, alle gegevens ervan worden verwijderd. Om uw gegevens tegen verlies te beschermen, moet u deze regelmatig naar een andere locatie verplaatsen, dit kan een andere schijfpartitie of externe media zijn.

Stap 6

In het volgende venster wordt een samenvatting weergegeven van het aanstaande herstel. Ga naar het volgende venster door op de knop "Volgende" te klikken, de laatste waarschuwing van het programma over het lopende proces en de onomkeerbaarheid ervan zal verschijnen. Ook zal het programma je waarschuwen dat je dit proces niet zonder gevolgen kunt onderbreken, dus het is beter om de stroomkabel op je laptop aan te sluiten.

Stap 7

Na toestemming om het systeemherstelproces te starten, toont een nieuw venster het proces van het terugdraaien naar de fabrieksinstellingen, het proces van het installeren van software en stuurprogramma's.

Stap 8

Daarna hoeft u alleen nog het besturingssysteem voor uzelf aan te passen: selecteer het land, toetsenbordindeling, gebruikersnaam en wachtwoord, tijdzone. Als alternatief kunt u uw laptop online registreren om de garantie te verlengen.

Aanbevolen: