Wat Zijn De Antivirusprogramma's Voor Smartphones

Inhoudsopgave:

Wat Zijn De Antivirusprogramma's Voor Smartphones
Wat Zijn De Antivirusprogramma's Voor Smartphones

Video: Wat Zijn De Antivirusprogramma's Voor Smartphones

Video: Wat Zijn De Antivirusprogramma's Voor Smartphones
Video: Best Antivirus for Android 2021 (New) // Top 5 Great Picks! 2024, Mei
Anonim

Zelfs door apps van vertrouwde bronnen te installeren, is het tegenwoordig vrij eenvoudig om een tablet of telefoon te infecteren. Om onaangename gevolgen te voorkomen, volstaat het om een van de vele antivirusprogramma's te installeren.

Wat zijn de antivirusprogramma's voor smartphones
Wat zijn de antivirusprogramma's voor smartphones

Waarom heb je een antivirus nodig?

Helaas slagen zelfs vertrouwde mobiele app-winkels er nog steeds in om virussen te infiltreren. Zo identificeerden de specialisten van Lookout Mobile Security onlangs maar liefst tweeëndertig programma's die alle pre-filters op Google Play (de belangrijkste bron van applicaties voor apparaten die op Android draaien) hebben doorstaan. Deze applicaties vermomden de kwaadaardige component als een standaard advertentieblok.

Een moderne mobiele antivirus moet minimaal twee modules bevatten: een scanner en een resident monitoring. De scanner controleert applicaties alleen op verzoek van de gebruiker; het is nodig om een kwaadaardige applicatie te identificeren die al op het apparaat is geïnstalleerd. Bewaking van bewoners wordt constant uitgevoerd op het apparaat en controleert constant de status van het bestandssysteem. Het verbruikt een bepaalde hoeveelheid bronnen, maar het kan een virus detecteren voordat het op de telefoon wordt geïnstalleerd.

Er zijn een aantal gratis antivirusprogramma's waarvan is bewezen dat ze effectief zijn

Norton Mobile Security Lite is een gratis versie van de antivirus. Dit programma wordt constant bijgewerkt, scant snel en "hangt niet op" zelfs de snelste apparaten niet. Het applicatievenster in de gratis versie is niet erg informatief. Hierin ziet u de voortgang van de operatie, informatie over de bestanden die worden geanalyseerd en de algemene resultaten van de virusscan.

Comodo Mobile Security is een van de meest functionele antivirusprogramma's die er zijn. Het heeft alle "gentlemanly" set noodzakelijke functies - scant applicaties snel in realtime, bewaakt veranderingen in het bestandssysteem en is bovendien in staat om de netwerkactiviteit van alle applicaties afzonderlijk weer te geven, wat erg handig kan zijn.

Antiy Labs AVL kan atypische verbindingen tussen bestanden detecteren die kunnen wijzen op een virusinfectie. De rest is een typische antivirus die alles kan wat de vorige exemplaren kunnen doen.

TrustGo Antivirus & Mobile Security verschilt van eerdere programma's door de aanwezigheid van een zelfverdedigingsfunctie (wat betekent dat het virus deze niet kan uitschakelen). Deze antivirus biedt de mogelijkheid om veilig op internet te surfen. Onderweg controleert hij applicaties op lekken van persoonsgegevens. Het stelt meer eisen aan telefoonbronnen dan eerdere voorbeelden.

BitDefender Antivirus Free is een zeer eenvoudige antivirus die alle geïnstalleerde applicaties volledig controleert. Het heeft een niet erg informatieve interface, maar is tegelijkertijd behoorlijk effectief.

Aanbevolen: