Hoe U Uw Kind Arduino Kunt Leren

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Kind Arduino Kunt Leren
Hoe U Uw Kind Arduino Kunt Leren

Video: Hoe U Uw Kind Arduino Kunt Leren

Video: Hoe U Uw Kind Arduino Kunt Leren
Video: Let's Learn Arduino - Introduction to Arduino (Arduino For Kids & Beginners) 2024, Mei
Anonim

Wil je dat je kind elektronica en programmeren leert, maar weet je niet waar te beginnen? Op welke leeftijd kun je beginnen met leren? Ik haast me om je gerust te stellen: zelfs als hij 5-7 jaar oud is, is het niet te vroeg als hij Russisch kan lezen. Gelukkig zijn er nu zulke programmeertalen dat het niet nodig is om de code te schrijven, en zal je kind het programma als een puzzel leggen. Ik heb het over een systeem als "Scratch for Arduino" dat programmeren en elektronica combineert. Het is een geweldig hulpmiddel om met uw kind te beginnen met leren.

Hoe u uw kind Arduino kunt leren
Hoe u uw kind Arduino kunt leren

Noodzakelijk

  • - computer met Arduino IDE;
  • - Internetverbinding;
  • - Arduino-bord;
  • - USB-kabel om Arduino op een computer aan te sluiten.

instructies:

Stap 1

Allereerst moet u het programma "Scratch for Arduino" (afgekort S4A) op uw computer installeren. Ga hiervoor naar de site https://s4a.cat en ga naar de sectie Downloads. Download het archief “S4A16.zip” (1.6 is de laatste versie op het moment van schrijven). Pak het archief ergens op uw computer uit en voer het installatiebestand uit. Volg de instructies van de installatiewizard.

Programma installatie
Programma installatie

Stap 2

Als het programma tijdens het installatieproces meldt dat er een Adobe AIR-component ontbreekt, moet u dit ook installeren. Ga naar de downloadpagina https://get.adobe.com/ru/air, download en installeer, niets ingewikkelds.

U kunt nu doorgaan met de installatie van S4A. Voltooi het installatieproces zoals gewoonlijk.

Programma installatie
Programma installatie

Stap 3

Voordat u het programma "Scratch for Arduino" start, moet u nog één ding doen: download van de site en vervolgens in het Arduino-geheugen de eigen firmware van de auteurs van het programma "S4A", dat "S4AFirmware16.ino" wordt genoemd. ". Downloadlink https://vps34736.ovh.net/S4A/S4AFirmware16.ino. Helaas moet je het in het Arduino-geheugen laden vanuit de "volwassen" Arduino IDE-ontwikkelomgeving. Open het gedownloade bestand in de ontwikkelomgeving en laad het zoals gewoonlijk in het Arduino-geheugen.

Stap 4

De voorbereidingen zijn voorbij, nu kunnen we eindelijk beginnen met het programma "Scratch for Arduino". Na het starten ziet u het venster in de afbeelding. Rechts in het venster staat een inscriptie "Zoek naar een bord …". Na een paar seconden zou het moeten verdwijnen - het programma zal het Arduino-bord detecteren en ermee verbinden.

De interface van het programma "Scratch for Arduino"
De interface van het programma "Scratch for Arduino"

Stap 5

Als de inscriptie niet binnen 10 seconden verdwijnt, klikt u op het grijze paneel waar de zoekopdracht wordt uitgevoerd, klikt u met de rechtermuisknop en selecteert u het item "Stop board search". Klik vervolgens opnieuw en klik op "Select Serial / USB Port". Geef het poortnummer op dat het besturingssysteem aan het Arduino-bord heeft toegewezen (te zien in apparaatbeheer). Zoek opnieuw naar het bord. Nu moet het door het programma worden gedefinieerd. Het succes zal blijken uit de lopende nummers in de velden Analog0 … Analog5 (pickups op de analoge pinnen van de Arduino) en het verdwijnen van het opschrift "Search for board".

Nu kunt u uw kind bellen en beginnen met programmeren.

Laten we een eenvoudig programma samenstellen uit puzzelstukjes dat het volgende doet: wanneer u op de linkermuisknop drukt, laat u de ingebouwde LED van het Arduino-bord branden en schakelt u het uit wanneer u het loslaat.

Het Arduino-bord vinden in het programma "Scratch for Arduino"
Het Arduino-bord vinden in het programma "Scratch for Arduino"

Stap 6

Klik op de "Control"-knop in de linkerbovenhoek van het programmavenster. Selecteer de puzzel "Als op de groene vlag is geklikt". Sleep naar het middelste vak. Selecteer meteen de puzzel "Altijd" en sleep deze ook naar het centrale veld. Sluit hem aan op de eerste (de inkepingen moeten overeenkomen). Selecteer de puzzel "Als … anders" en plaats deze in het blok "Altijd" (hierdoor kan ons programma altijd worden geactiveerd wanneer de muisknop wordt ingedrukt).

Klik nu linksboven op de knop Verplaatsen. Sleep de "Digital 13 on" en "Digital 13 off", steek de eerste in de bovenste inkeping, de tweede in het onderste blok "Als … anders" (de 13e digitale pin van de Arduino is verbonden met de ingebouwde in LED, we zullen het inschakelen) …

Er is nog één ding over: klik op de knop "Sensoren", selecteer de puzzel "Muis ingedrukt" en plaats deze in de laatst overgebleven lege ruimte in onze puzzel.

Klik nu op het groene selectievakje in de rechterbovenhoek - hierdoor wordt het programma gestart. Verzamelde puzzels moeten in het wit worden gemarkeerd.

Als u nu met de muis klikt, ziet u de LED op het Arduino-bord oplichten en wanneer deze wordt losgelaten, gaat deze uit. Feliciteer uw kind met zijn eerste programma!

Aanbevolen: