Snel Leren Schrijven Op Touchscreens

Inhoudsopgave:

Snel Leren Schrijven Op Touchscreens
Snel Leren Schrijven Op Touchscreens

Video: Snel Leren Schrijven Op Touchscreens

Video: Snel Leren Schrijven Op Touchscreens
Video: Touchscreen: tips #1 - Snelle Pen 2024, Mei
Anonim

Smartphones, tablets en andere digitale draagbare apparaten worden steeds steviger ingebed in de dagelijkse realiteit van de moderne mens en verdringen gewone en vertrouwde objecten van de echte wereld. Dus met het toetsenbord voor het typen van berichten en het opslaan van andere informatie is het touch-virtueel geworden en wordt de snelheid van typen op zo'n apparaat een van de noodzakelijke competenties.

snel leren schrijven op een touchscreen on
snel leren schrijven op een touchscreen on

Degenen die de techniek van blind typen met tien vingers op het toetsenbord bezitten of gewoon zijn getraind in de vaardigheid van snel handschrift, zullen het tot nu toe ongebruikelijke aanraakscherm voor het invoeren van informatie gemakkelijk onder de knie krijgen. Dus waar moet je beginnen met leren?

Snel leren schrijven

Hoe vreemd het ook klinkt, het eerste waar u op moet letten, is de comfortabele houding en locatie van het apparaat. Of u nu gaat schrijven met een pen, typen op een computertoetsenbord of het touchscreen beheerst, de houding moet comfortabel zijn, uw rug moet recht zijn, uw armen zijn licht gebogen bij de elleboog en het invoerapparaat (vel papier, toetsenbordpaneel, smartphone) moet naar rechts en onder een kleine hoek liggen. De afstand van de ogen tot de gedrukte karakters moet ook binnen redelijke grenzen blijven om het gezichtsorgaan niet te belasten. In de regel is deze afstand 30-35 cm of van de vingertoppen tot de elleboog.

Het tweede dat nodig is bij het aanleren van snelkiezen, is het vermogen om je te concentreren en niet afgeleid te worden, zodat je het hoofdidee van het getypte bericht in je hoofd kunt houden. Bekendheid met de qwerty-indeling vergemakkelijkt het vinden van de gewenste letter aanzienlijk, hoewel het niet werkt om alle tien de vingers op een klein scherm te gebruiken, maar als u de locatie van het gewenste teken weet, zal de typtijd korter zijn. Een ingestelde timer stimuleert het leerproces, op het signaal waarvan je zoveel mogelijk betekenisvolle woorden en zinnen moet schrijven.

Fabrikanten van smartphones en andere moderne technologie zorgen voor hun klanten, dus hun software bevat een groot aantal veelvoorkomende woorden en zinnen, evenals eigennamen, waarvan de lijst onafhankelijk kan worden gecorrigeerd. Daarom verschijnen er "hints" wanneer u de eerste twee of drie tekens invoert, waardoor het proces van het invoeren van standaardwoorden en uitdrukkingen aanzienlijk wordt versneld. Een andere leuke bonus van de ontwikkelaars is de mogelijkheid om spraakinformatie in te voeren. In dit geval is alles wat je nodig hebt de mogelijkheid om de tekst te corrigeren die niet helemaal correct wordt herkend door de "slimme" machine.

Dan kun je op touchscreens schrijven

Touchscreens verschillen van elkaar, afhankelijk van de technologieën die worden gebruikt bij de definitie van persen en de kosten van het model. Goedkope modellen zijn dus uitgerust met een alfanumeriek toetsenbord, vergelijkbaar met een gewone telefoon, die de typsnelheid aanzienlijk zal verminderen, zelfs als je veel ervaring hebt en de T9-functie inschakelt. Veelbelovend voor het verhogen van de typsnelheid is de qwerty-toetsenbordindeling, aangezien dit type al lang en stevig in ons dagelijks leven is opgenomen met de komst van de eerste computerinvoerapparaten.

Door het type embedded technologie voor het bepalen van de coördinaten van de aanraking, zijn aanraakschermen onderverdeeld in capacitief en resistief. Op dit laatste kan het proces van het invoeren van informatie worden vergemakkelijkt met behulp van de achterkant van een potlood, een speciale stylus en andere hulpobjecten, terwijl capacitieve schermen reageren op een potentiaalverschil, dat wil zeggen de aanraking van onze vinger. Het kan alleen worden vervangen door een speciaal apparaat - een capacitieve stylus, waarvan de prijs begint bij $ 30.

Aanbevolen: