Hoe Te Leren Werken In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Te Leren Werken In Photoshop
Hoe Te Leren Werken In Photoshop

Video: Hoe Te Leren Werken In Photoshop

Video: Hoe Te Leren Werken In Photoshop
Video: Photoshop voor beginners | de Basis van Photoshop | de Videomakers 2024, Mei
Anonim

Photoshop is een veelzijdige grafische editor waarmee u niet alleen wijzigingen aan een afbeelding kunt aanbrengen, maar ook tekeningen kunt maken. Dankzij de functionaliteit en toegankelijkheid is Photoshop erg populair geworden bij gebruikers over de hele wereld.

Hoe te leren werken in Photoshop
Hoe te leren werken in Photoshop

Er zijn vier hoofdtoepassingen voor deze software: tekenen, bewerken, animatie en 3D-graphics. Afhankelijk van je doelen heb je mogelijk een ander trainingsprogramma nodig.

Bepaal daarom direct waarvoor u deze aanvraag nodig heeft. Misschien heb je het alleen nodig om te tekenen, dan kan het proces van het beheersen van veel filters worden uitgesteld tot later.

Het is vermeldenswaard dat er basiskennis is die in ieder geval nuttig voor u zal zijn. Bijvoorbeeld sneltoetsen, die de procedure voor het besturen van het programma aanzienlijk kunnen vereenvoudigen.

De basistools moeten ook van tevoren worden geleerd. Download daarom eerst de beknopte handleiding van het programma. Als u te lui bent om te lezen, kunt u de video op internet bekijken.

Je kunt ook betaalde cursussen volgen waarmee je het programma snel onder de knie hebt. Hun hulp kan echter alleen in het begin worden gebruikt. Dan zul je jezelf moeten ontwikkelen.

lessen

Een belangrijk onderdeel van het beheersen van een grafisch programma zijn de lessen. Ze hebben meestal de volgende structuur:

- het eindresultaat;

- een beschrijving van de tijdskosten en hulpmiddelen die zullen worden gebruikt;

- stapsgewijze instructie;

- vergelijking van het origineel en het verkregen resultaat.

Je kiest de les die je wilt volgen. U beheerst bijvoorbeeld tekstontwerp en hebt een tutorial gezien over het maken van vuurletters. Herhaal gewoon alle stappen voor de auteur en krijg het eindresultaat.

Als je al ervaring hebt opgedaan, kun je de licht gewijzigde versie gebruiken in plaats van het door de auteur voorgestelde algoritme. Probeer in het algemeen te experimenteren - dit is de sleutel om het programma snel en betrouwbaar onder de knie te krijgen.

Je kunt je vrienden en kennissen ook verrassen met werken die aan hen zijn opgedragen. Als u bijvoorbeeld een voorbeeld van het bewerken van een foto hebt gezien, herhaalt u dit met de foto van een vriend. Laat hem dan het resultaat zien en vraag hem om te beoordelen.

Bovendien hebben sommige bronnen een gebruikersbeoordeling. Dit geldt in het bijzonder voor fora. Door je werk daar te uploaden, krijg je tips en trucs van ervaren Photoshop-gebruikers.

Uw werk

Zodra u vertrouwen begint te krijgen in het gebruik van het programma, kunt u beginnen met het maken van uw eigen werken. Probeer niet de stijl van iemand anders te herhalen, maar bedenk je eigen stijl. Vergeet niet om je werk constant te uploaden voor kritiek - dit is de belangrijkste stap waarmee je jezelf kunt ontwikkelen.

Dan kun je beginnen met het maken van je eigen lessen. Het is al lang bekend dat je door anderen te leren de essentie zelf nog beter leert kennen. Zo kun je een echte grafische professional worden.

Aanbevolen: