Hoe De Kwaliteit Van Een Video Te Achterhalen

Inhoudsopgave:

Hoe De Kwaliteit Van Een Video Te Achterhalen
Hoe De Kwaliteit Van Een Video Te Achterhalen

Video: Hoe De Kwaliteit Van Een Video Te Achterhalen

Video: Hoe De Kwaliteit Van Een Video Te Achterhalen
Video: Lelijk beeld, wat doe je eraan?! 🤔 | Tips voor filmmakers | de Videomakers 2024, April
Anonim

Het is geen geheim dat elke video die tegenwoordig van internet kan worden gedownload, van verschillende kwaliteit kan zijn. De kwaliteit van het videobestand is van invloed op de weergave van het beeld op het beeldscherm. Hoe hoger de kwaliteit, hoe duidelijker de afbeelding eruitziet en de bestandsgrootte neemt dienovereenkomstig toe. Als je een kenner bent van films van hoge kwaliteit of gewoon de kwaliteit van een video wilt weten, gebruik dan de onderstaande tips.

Hoe de kwaliteit van een video te achterhalen
Hoe de kwaliteit van een video te achterhalen

Noodzakelijk

Media Player Classic-software

instructies:

Stap 1

Een van de gemakkelijkste manieren om de kwaliteit van een film te bepalen, is door deze uit te voeren en de afbeelding visueel te evalueren. Hoogstwaarschijnlijk zal dit niet genoeg voor u zijn, dus gebruik de ingebouwde functies van uw speler. Een voorbeeld wordt bekeken op de Media Player Classic. Deze speler is opgenomen in de meeste van de momenteel bestaande codec-assembly's. Elke verzameling codecs kan van internet worden gedownload, ze zijn gratis beschikbaar, u hoeft geen geld te betalen voor het gebruik ervan.

Stap 2

Nadat u de speler hebt geïnstalleerd en gestart, moet u een videobestand selecteren waarvan u de kwaliteit moet weten. Klik op de knop Bestand, selecteer in de vervolgkeuzelijst van het contextmenu het item "Bestand openen".

Stap 3

Klik op het afspeelpictogram of de spatiebalk op uw toetsenbord. Klik vervolgens op het menu Bestand, selecteer Eigenschappen of druk op Shift + F10. Ga in het geopende venster naar het tabblad "Details" om de parameters van het videobestand te bekijken. Ze zullen als volgt worden gepresenteerd:

- duur;

- grootte (volume);

- kadergrootte;

- video kwaliteit;

- geluidskwaliteit.

Stap 4

De laatste 2 regels zijn de parameters die u zocht. In de regel zijn in verschillende programma's de namen van de parameters verschillend, maar de indicatoren zullen overal hetzelfde zijn.

Aanbevolen: