Hoe Maak Je Een Microscoop?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Microscoop?
Hoe Maak Je Een Microscoop?

Video: Hoe Maak Je Een Microscoop?

Video: Hoe Maak Je Een Microscoop?
Video: Hoe maak je een preparaat? 2024, Mei
Anonim

Interessanter dan een microscoop kan misschien alleen een microscoop zijn met een hoge resolutie en vergroting. Een zeer interessant apparaat waarmee je veel kunt leren over de wereld om ons heen. Microscopen zijn verschillend van ontwerp, zelfs zonder een enkele lens (met een druppel vloeistof met een hoge brekingsindex als optisch element). Ondanks de complexiteit van het ontwerp, kan een amateurmicroscoop thuis worden gemonteerd.

Microscoop
Microscoop

Het is nodig

Twee lenzen van elk 10 dioptrieën, lijm, papier, multiplex

instructies:

Stap 1

Neem een hard vel papier en verf een kant zwart. Vervolgens lijmen we er een buis van (naar binnen gekleurd) met een lengte van 10 centimeter, en maken de diameter passend bij de diameter van de lens. Zaag de buis doormidden. Het ene onderdeel is het oculair, het andere de lens.

Stap 2

Vervolgens maken we nog een buis van 20 centimeter lang, het wordt de buis van de microscoop. Van binnenuit moet het ook zwart worden geverfd. De diameter van de buis moet zodanig zijn dat de eerste twee buizen er met een perspassing in komen.

Stap 3

Daarna maken we in de eerste twee buizen een bed voor de lenzen, d.w.z. lijm kartonnen ringen in het oculair en de objectiefbuizen (de binnendiameter moet kleiner zijn dan de lensdiameter). We zetten de lenzen erin en bevestigen ze met een andere ring erop. De ringen moeten ook zwart worden geverfd. We plaatsen de buizen van het oculair en objectief in de buis. De microscoop is klaar, dan is het aan het statief.

Stap 4

Een eenvoudig C-vormig statief maken. Twee triplex halve ringen van 4 centimeter breed zijn parallel verbonden met houten kubussen op drie punten, twee aan de randen van de halve ringen en de derde dichter bij een van de randen. Je krijgt een halfronde houder, aan een van de uiteinden is de microscoopbuis bevestigd met een beugel, het podium wordt aan het andere uiteinde bevestigd en het derde punt wordt bevestigd met een houten platform, dat het bed zal zijn.

Aanbevolen: