Hoe Kies Je Een Film?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Film?
Hoe Kies Je Een Film?

Video: Hoe Kies Je Een Film?

Video: Hoe Kies Je Een Film?
Video: Reageren op video's van 11 JAAR geleden!! 2024, Mei
Anonim

De keuze van de film voor de camera moet gebaseerd zijn op de kenmerken en het resultaat dat de fotograaf wil bereiken. Voordat je een film koopt, moet je precies weten wat en hoe je gaat filmen, anders loop je het risico teleurgesteld te worden in de aankoop.

Hoe kies je een film?
Hoe kies je een film?

instructies:

Stap 1

Bestudeer om te beginnen verschillende opties, dan zal het gemakkelijker voor je zijn om erachter te komen wat er precies niet werkt. Alleen met vallen en opstaan kunt u erachter komen welke film bij uw opnamestijl past en smaak aan uw foto's toevoegt.

Stap 2

Als je een amateurfotograaf bent, kun je het beste niet voor professionele film kiezen. De amateurversie is veelzijdiger, het is moeilijk te missen en er ernstige fouten mee te maken. Film "voor iedereen" heeft een grotere fotobreedte en een lagere resolutie.

Stap 3

Films onderscheiden zich door het aantal frames. Cassettes voor 36 monturen zijn erg populair. Maar als we het hebben over een paar foto's en de snelheid van hun uitvoering, is het beter om een kortere film te maken - 12 of 24 frames lang.

Stap 4

Bij het kiezen van een film moet je onder andere overwegen hoe deze zich zal manifesteren. Als je thuis bent, is het raadzaam om een beproefde film- en ontwikkelcombinatie te kiezen die goede resultaten geeft op een huisvergroter. In de laboratoriumversie bestaat het risico dat de kwaliteit van de afbeeldingen zwak is.

Stap 5

De kwaliteit van de film, en dus het eindresultaat, hangt af van de fabrikant. De belangrijkste verschillen tussen de films zitten in het kleurenschema van het uiteindelijke beeld. Als u bijvoorbeeld fotografeert met Kodak-film, zijn kleuren helderder. Konica is blauw en Fuji is groen.

Stap 6

Wanneer u een film koopt, moet u duidelijk begrijpen wat het resultaat zal zijn. Misschien is het een afdruk of een dia, of misschien een kleuren- of zwart-witfoto, een grote foto of een amateurfoto in een album. Er zijn veel opties en elk heeft zijn eigen type fotografietool. Als je gewone foto's wilt die niet voor het grote publiek bedoeld zijn, moet je op een 35 mm kleurennegatief schieten. Het wordt in de meeste gevallen gebruikt om geweldige foto's te maken en geen tijd te verspillen aan ingewikkelde fotografietechnieken. Kies voor grotere foto's een filmformaat groter dan 35 mm, zoals 60 mm.

Stap 7

Een ander kenmerk van fotografische film is de gevoeligheid, die wordt gemeten in ISO-eenheden. Voor hobbyisten is een gevoeligheid van 100, 200 of 400 ISO geschikt. Hoe hoger deze eenheden zijn, hoe korter de sluitertijd moet zijn. Dus als je bijvoorbeeld gaat fotograferen op plekken waar de flitser niet gebruikt kan worden, kies dan de hoogste ISO instelling.

Aanbevolen: