Hoe De Riem Van Een Wasmachine Te Verwisselen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Riem Van Een Wasmachine Te Verwisselen?
Hoe De Riem Van Een Wasmachine Te Verwisselen?

Video: Hoe De Riem Van Een Wasmachine Te Verwisselen?

Video: Hoe De Riem Van Een Wasmachine Te Verwisselen?
Video: How to replace a washing machine belt 2024, Mei
Anonim

Bij langdurig gebruik moet de riem van de wasmachine meer dan eens worden vervangen. In dit geval is het noodzakelijk om het op tijd te vervangen, zodat een riembreuk niet tot ergere gevolgen leidt. In dit artikel leest u in welke gevallen het nodig is om een nieuwe riem in de wasmachine te installeren om eventuele problemen op te lossen.

Hoe de riem van een wasmachine te verwisselen?
Hoe de riem van een wasmachine te verwisselen?

instructies:

Stap 1

Het eerste teken van een probleem is wanneer u hoort dat de motor van de wasmachine draait, maar dat de trommel op dit moment niet draait. Een ander teken is wanneer de trommel uitsluitend bij lage belasting draait. Deze tekens geven aan dat de riem is losgekomen of gebroken.

Stap 2

Het derde symptoom van een probleem met de riem van een wasmachine is dat de motor de trommel niet kan draaien, die gewoon op zijn plaats trilt. De reden hiervoor ligt in de slijtage van de riem. Of het rekte zich uit, of het werd heel dun.

Stap 3

Het vierde teken is dat terwijl de trommel draait, ratelende geluiden van binnenuit te horen zijn. In dit geval is het zeer waarschijnlijk dat de riem gerafeld is en dat de restjes de onderdelen van de wasmachine raken. Dit is het gevaarlijkste probleem dat kan optreden bij een riem. Omdat in dit geval de riem de draden kan raken en daardoor de motor van de wasmachine kan uitschakelen. In dit geval moet u de riem dringend in de wasmachine vervangen.

Stap 4

Om de riem zelf te vervangen, hoeft u alleen maar een nieuwe te plaatsen in plaats van de oude. De riem moet zich in het midden van de trommelpoelie bevinden en op één lijn liggen met de motorpoelie.

Aanbevolen: