Een Wasmachine Flashen Flash

Inhoudsopgave:

Een Wasmachine Flashen Flash
Een Wasmachine Flashen Flash

Video: Een Wasmachine Flashen Flash

Video: Een Wasmachine Flashen Flash
Video: Miele W842 Ошибка промывки, плата EL200 реле RT424012 предохранитель 250 В TR5 и ремонт демпфера 2024, April
Anonim

Vaak wordt een wijziging in de firmware van een automatische wasmachine alleen toegewezen als de geheugenmodule uitvalt, wat uiterst zeldzaam is. Het firmwareproces zelf is eenvoudig en kost niet veel tijd, maar het risico bestaat dat de geheugenmodule beschadigd raakt.

Een wasmachine flashen flash
Een wasmachine flashen flash

Het is nodig

  • - Wasmachine;
  • - programmeur.

instructies:

Stap 1

Allereerst is het de moeite waard om onszelf de vraag te stellen, is het echt nodig om de geheugensector van de machine te overschrijven? Vaak ligt het probleem niet in de storing van de geheugenmodule, daarvoor zijn er andere redenen en zullen oplossingen respectievelijk totaal anders zijn.

Stap 2

Mocht je toch besluiten de module te flashen, vergeet dan niet dat deze handeling voor elke wasmachine anders verloopt. Vaak hangt het allemaal af van het merk en model van de apparatuur die in uw huis is geïnstalleerd. Ook de firmwareversie speelt een belangrijke rol. De meest optimale optie is om de knipperende bewerking uit te voeren via speciale sockets (connectoren), die niet elk model heeft.

Stap 3

Als er geen dergelijke connectoren zijn, wordt de operatie veel gecompliceerder, omdat: De laatste tijd is er een tendens om een geheugenmodule te integreren in de processor van een wasmachine. In dit stadium zijn reparaties dus alleen mogelijk in een servicecentrum, wat hoogstwaarschijnlijk aanzienlijk meer zal kosten. Om geheugen door de processor te laten flitsen, hebt u speciale apparatuur nodig, wat veel geld kost.

Stap 4

Nu moet je de handleiding openen, die meestal het aansluitschema van de binnenunits bevat. Als u geen schematische tekeningen hebt gevonden, kunt u deze zoeken op de officiële sites. Om dit te doen, moet u in het zoekvenster (in de regel in de rechterbovenhoek) het model van de auto invoeren en op de Enter-toets drukken. Selecteer uw wasmachine in de zoekresultaten en ga naar het gedeelte Downloaden.

Stap 5

In dit gedeelte moet u de handleiding (Handleiding) zoeken en downloaden door op de bijbehorende link te klikken. Het gedownloade bestand wordt geopend via een e-book reader (Adobe Reader of Foxit PDF Reader).

Stap 6

Schakel de wasmachine spanningsloos en ga verder met het demonteren van de buitenmantel. Gebruik het diagram van een elektronisch document, zoek een geheugenbalk en probeer deze los te solderen met een soldeerbout met dunne punt.

Stap 7

De geëxtraheerde module is aangesloten op de programmer, die in eerste instantie de gegevens leest en vervolgens de firmware uitvoert. Om een nieuwe firmwareversie te installeren, moet u de bijbehorende bestanden van dezelfde site downloaden.

Stap 8

Na voltooiing van de firmware-bewerking, blijft het om het circuit op zijn oorspronkelijke plaats te solderen en de behuizing van de wasmachine te monteren.

Aanbevolen: